Vulva Dialogen

Vrouwen kunnen nog steeds niet ~zoals mannen doen~ frank, fier en vrij over hun geslachtsdeel praten, laat staan dat ze er over zouden opscheppen.

Hoewel de media doen veronderstellen dat de dames hun doos allemaal tot een pornopoes moeten ombouwen, is juist de verscheidenheid en dus ook de autenticiteit van de roos der vrouwen zo belangrijk………

Petals zijn rozenblaadjes. Ze worden gebruikt in de akties tegen FGM, maar vormen ook de inspiratiebron van de documentaire ‘Petals’ waarin fotograaf Nick Karras de vulva centraal zet, ontdaan van de seksuele context waarin zij meestal is geplaatst.

Sommige door hem gefotografeerde vrouwen vertelden dat ze tot de dag van vandaag moeite hadden de woorden vulva en vagina in de mond te nemen, omdat hun moeder (vooral in Amerika) het had over ‘down there’.

Het accepteren van de eigen vrouwelijkheid is van belang en kun je dus bevorderen door ook andere vrouwen ~letterlijk~ in het kruis te kijken. De dialoog dus.

‘Petals’ is een ontdekkingsreis. Destijds in 2010 een hit op het IDFA-festival. Nu verkrijgbaar op DVD. Hieronder een trailer.

Lees ook:Vagina en vulva worden maar moeilijk in de mond genomen
Lees ook:We weten niet meer hoe een gewone vulva eruit ziet
Lees ook:Een vulva oogt per definitie wat rommelig
Lees ook:Vagina’s houden de wereld draaiende
Lees ook:Joan Rivers is uitgeraasd (1933-2014)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>