Oprichtster Ally Derks van IDFA neemt na 30 jaar afscheid

Volgend jaar viert het International Documentary Festival Amsterdam haar 30-jarig bestaan. Een mooi moment om afscheid te nemen en het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie, vindt oprichtster Ally Derks.

Ze gaat een jaar voor de Robert Bosch Stichting in Berlijn werken.

In de beginjaren trok het festival enkele duizenden bezoekers, maar het evenement is sindsdien sterk gegroeid. Vorig jaar kochten 271.000 mensen een kaartje.

Derks zal in 2017 nog aan IDFA verbonden blijven, in november van dat jaar neemt ze officieel afscheid en zal Barbara Visser haar opvolgen.

“30 prachtige jaren waren het en afscheid nemen doet altijd een beetje pijn. Maar het is mooi geweest. En een jaar Berlijn is een enorme uitdaging. Ik laat IDFA in goede handen achter bij mijn zeer gewaardeerde, professionele en betrokken collega’s. Ik zie de toekomst dan ook voor zowel IDFA als mijzelf vol vertrouwen tegemoet”, aldus Derks.

“Wij zijn Ally natuurlijk enorm dankbaar voor hetgeen ze achterlaat: een sterke organisatie, een geweldig festival en een mooie toekomst”, zegt bestuursvoorzitter Derk Sauer.

Lees ook:Waar blijven de vrouwelijke documentaire-makers?
Lees ook:IDFA dit jaar in het teken van vrouwen
Lees ook:Documentaire over GUCCI’s Frida Giannini morgen op IDFA
Lees ook:Heddy Honigmann ontvangt oeuvreprijs op openingsavond IDFA
Lees ook:IDFA maakt themaprogramma vrouwen bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>