Topvrouwen aan het stuur bij Peugeot en Citroën

Topman Carlos Tavares van PSA Peugeot Citroën heeft zijn rechterhand Carla Gohin benoemd tot hoofd van de afdeling ontwikkeling, innovatie en geavanceerde technologie.

Verder wordt de van Yahoo afkomstige Brigitte Cantaloube als Chief Digital Officer belast met de digitalisering van de klanten- en bedrijfsprocessen.

Dat maakt automobielmanagement.nl bekend.

Carla Gohin studeerde toegepaste mechanica aan Ecole Nationale Supérieure d’Arts en Métiers. Zij werkt al sinds 1999 bij het bedrijf, o.a. bij conceptie en ontwikkeling van aandrijftechnieken. In 2010 werd ze hoofd van het technische secretariaat van de directie onderzoek en ontwikkeling om in 2014 benoemd te worden tot executive secretaris van bestuursvoorzitter Tavares.

Brigitte Cantaloube komt van de EDHEC Business School en gaat nu werken rechtstreeks onder Tavares zelf. Zij gaat alle bedrijfsprocessen, klantencontacten en dergelijke up-to-date maken voor het digitale tijdperk om er zo voor te zorgen het een concurrentievoordeel voor de onderneming wordt. Cantaloube werkte sinds 2006 voor Yahoo in Frankrijk en Europa.

Lees ook:Carla Kriwet nieuwe bestuursvoorzitter Philips in Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland
Lees ook:Cathy Engelbert eerste vrouw aan top van Amerikaanse Deloitte
Lees ook:Marissa Mayer deed voor YAHOO al 16 overnames
Lees ook:Carla Smits-Nusteling wordt commissaris bij Tele2
Lees ook:Yahoo CEO Marissa Mayer seksistisch aangesproken door ‘dirty old man’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>