Attje Kuiken nieuwe vice-fractievoorzitter PvdA

Het is een complete stoelendans bij de PvdA. Attje Kuiken is gekozen tot vicefractievoorzitter.

Zij volgt Martijn van Dam op die staatssecretaris van Economische Zaken werd na het vertrek van Wilma Mansveld en het doorschuiven naar die functie door Sharon Dijksma.

Van Dam is in de fractie opgevolgd door Joyce Termue die sinds september Manon Fokke vervangt die met zwangerschapsverlof is. De Drent Harm Brouwer is vandaag als tijdelijk kamerlid voor de PvdA beëdigd. Hij blijft tot Fokke terugkeert na het kerstreces.

De 38-jarige Attje Kuiken was de enige kandidaat om de nummer 2 van de fractie te worden, na voorzitter Diederik Samsom.

Ze studeerde bestuurskunde en overheidsmanagement aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en beleids- en organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant en was beleidsmedewerker Integraal Veiligheidsbeleid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Voor de PvdA was ze lid van het bestuur van de afdeling Breda. Eerder had ze een afdeling van de Jonge Socialisten in Breda opgericht. Ook deed ze mee met het VARA-debatprogramma Het Lagerhuis.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 werd Kuiken gekozen als lid van het parlement. Ze hield op 31 januari 2007 haar maidenspeech over de begroting Binnenlandse Zaken voor 2007.

Lees ook:Marith Rebel-Volp is opvolgster Myrthe Hilkens als Tweede Kamer-lid
Lees ook:Marjolein Moorman is fractievoorzitter PvdA Amsterdam
Lees ook:Hanneke Schuiling volgt Laura van Geest op
Lees ook:Esther de Lange vice-voorzitter Christen-Democraten Brussel
Lees ook:Islamitische PvdA’ers blijven probleem op gebied van vrouwenrechten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>