Susan Duinhoven is de nieuwe topvrouw bij Sanoma

Mediabedrijf Sanoma heeft Susan Duinhoven benoemd als nieuwe topvrouw.

Zij begint aanstaande 1 oktober bij het Finse bedrijf, dat vele bekende Nederlandse titels als Libelle, VT-wonen en nu.nl herbergt.

Duinhoven was eerder o.a. werkzaam bij Koninklijke Wegener. Zij maakte reeds deel uit van de raad van bestuur van Sanoma.

“Ik ben blij als ceo onderdeel te worden van Sanoma in deze spannende tijd in het medialandschap”, reageert Duinhoven op haar aanstelling. “De kracht van Sanoma’s mediamerken, in combinatie met de lokale expertise, vormen een sterke fundering voor de lange termijn en duurzame resultaten. Ik kijk ernaar uit Sanoma’s transformatie voort te zetten.”

Het Finse concern nam afgelopen week afscheid van zijn topman Harri-Pekka Kaukonen. Hij was sinds januari 2011 ceo bij het bedrijf. Bestuurder Antti Herlin maakte na het bekendmaken van het vertrek van Kaukonen duidelijk op zoek te zijn naar een nieuwe topman die het bedrijf verder zou kunnen transformeren.

Herlin is verheugd met de benoeming van Duinhoven en geeft aan onder de indruk te zijn van haar bijdrage aan het bedrijf als onderdeel van de raad van bestuur.

“Ik geloof dat Sanoma flink gaat profiteren van haar uitvoerige ervaring in verschillende mediabedrijven”, aldus Herlin. Sanoma zit al enige tijd in zwaar weer. Bij de presentatie van haar jongste kwartaalresultaten maakte het bedrijf een nettoverlies van ruim 23 miljoen euro bekend. Recentelijk werden meerdere tijdschrifttitels verkocht en voerde Sanoma flinke bezuinigingsmaatregelen door.

Eind augustus werd bekendgemaakt dat een eerder aangekondigde reorganisatie in Finland, waar de prestaties stevig onder druk staan door tegenvallende advertentie-inkomsten, sneller doorgevoerd zal worden. Daardoor worden enkele honderden werknemers getroffen.

Lees ook:Susan Wagner in Raad van Bestuur APPLE
Lees ook:Sanne Visser wordt uitgever Vrouwencluster Sanoma
Lees ook:SBS-topvrouw Georgette Schlick moet vertrekken
Lees ook:Femmigje Kautz is nieuwe hoofdredacteur van FLAIR
Lees ook:Marielle Arts & Jildou v/d Bijl vormen directie Mood For Magazines

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>