Rebekah Brooks na 4 jaar terug op haar post

Rebekah Brooks keert weer terug bij News Corp als baas van de Britse tabloids.

Ze stapte 4 jaar geleden op toen aan het licht gekomen was dat op grote schaal antwoordapparaten van beroemde Britten en slachtoffers waren afgeluisterd.

Roddelblad News of the World werd zelfs opgeheven nadat bekend werd dat de telefoons en voicemails van honderden bekende Britten waren gekraakt.

In het proces dat volgde, werd ze in juni 2014 uiteindelijk vrijgesproken………

Begin dit jaar was er al het bericht dat ze mogelijk terug zou keren bij News Corp, maar dat was niet bij de krantentak.

Het nieuws roept verdeelde reacties op. Evan Harris van Hacked Off, een groep die ijvert voor een vrije en betrouwbare pers, zegt aan BBC News dat de terugkeer van Brooks zou aantonen dat News Corp een maffieuze organisatie is.

Roger Alton, de voormalige hoofdredacteur van The Times, benadrukt dat Brooks hoog aangeschreven staat bij het bedrijf. “Het afluisterschandaal is geschiedenis. Ze is een erg efficiënte, getalenteerde persoonlijkheid, die erg goed kan omgaan met mensen.”

Brooks zou in haar nieuwe functie onder meer de dalende oplages van The Sun en The Times een halt moeten toeroepen.

Volgens parlementslid Cris Bryant, die in het verleden diverse malen botste met Brooks en zelf ook 30.000 pond kreeg omdat hij was afgeluisterd, is het een teken dat News Corp-eigenaar Rupert Murdoch slechts geveinsd wroeging koesterde met betrekking tot het afluisterschandaal.

Hij noemt de benoeming ook voorbarig omdat het Openbaar Ministerie mogelijk nog steeds strafzaak start tegen de Britse tak van Murdochs mediaconcern News Corp.

Lees ook:Rebekah Brooks van NOTW compleet vrijgesproken
Lees ook:J.K. Rowling wil meer maatregelen tegen Britse riooljournalistiek
Lees ook:Meer rolmodellen nodig voor topvrouwen bedrijfsleven
Lees ook:Britse Queen Elizabeth houdt vandaag exact 60 jaar de troon warm
Lees ook:GEKTE: Egypte pleit voor vrouwenbesnijdenis opdat mannen dan rust hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>