Franse krant ‘Le Monde’ staat nu onder vrouwelijk bewind

Natalie Nougayrède is de eerste vrouwelijke directeur van een van de grootste kranten van Frankrijk ‘Le Monde’.

Haar kandidatuur kreeg de steun van een ruime meerderheid van de redacteuren………

De 46-jarige Nougayrède was correspondent in Moskou en is een groot deskundige op het gebied van de voormalige USSR.

Ze werkt sinds 1996 voor ‘Le Monde’ en volgt Erik Izraelewicz op, die in november vorig jaar overleed aan een hartinfarct. Daarvoor was ze aan de slag onder meer voor de Parijse krant Libération en de Britse omroep BBC.

Ze won de prestigieuze prijs Albert Londres, de prijs voor de beste journalist bij de schrijvende pers, voor haar verslag over de bloederige gijzeling in een school in Beslan, in Noord-Ossetië in september 2004.

‘Le Monde’ heeft een oplage van 300.000 exemplaren, waarvan 40.000 buiten Frankrijk. De krant komt in de middag uit en draagt de datum van de volgende dag. Dit omdat het vroeger meer dan een dag kostte om de krant over heel Frankrijk te distribueren.

Buiten Parijs lag de krant dan in de kiosken op de dag dat de editie ook daadwerkelijk gedateerd was (en niet een dag later). Tegenwoordig ligt in alle grote steden de editie van de volgende dag rond het eind van de middag in ‘les kiosques’.

Les défis qui attendent Natalie Nougayrède au… door Challenges

Lees ook:2 vrouwelijke hoofdredacteuren grote kranten vertrokken
Lees ook:Liters inkt vloeit er dit weekend op Ladies Tattoo Convention
Lees ook:De 1ste vrouwelijke burgemeester van Parijs is Anne Hidalgo
Lees ook:Katherine Viner is eerste vrouwelijke hoofdredacteur The Guardian
Lees ook:Haagse Victorine Hefting Prijs voor stadsbeiaardierster

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>