Gaan we Erdogan ooit nog serieus nemen? Ik dacht het niet!

Recep Tayyip Erdogan is bezig de vrouwen in zijn land van gedeeltelijk vrije vrouwen weer terug te slingeren in de kaftan.

Vorige week meldde hij nog dat voorbehoedsmiddelen uit den boze zijn (net als veel kerkelijke leiders doen, want tsja: zieltjes he) en vrouwen toch minimaal 3 koters moeten baren, deze week wist hij nota bene bij de de openingsceremonie van de Vrouwen en Democratie Associatie (KADEM) in Istanbul carrièrevrouwen te bestempelen als onvolwaardig.

Dat meldt Hurriyet Daily News.

“Carrièrevrouwen ontkennen hun vrouwelijkheid”, aldus de Turkse president. “Hoe succesvol een vrouw ook mag zijn, als ze het nemen van kinderen uitstelt vanwege haar baan, dan schieten ze te kort en zijn ze onvolwaardig.”

Erdogan vindt het ok dat vrouwen werken in verschillende bedrijfstakken, maar dit mag de ‘de belangrijkste taak van vrouwen’ niet in de weg staan. “Als ze het moederschap en het huishouden weigert, dreigt ze haar vrijheid kwijt te raken. Ik accepteer het niet dat de zakenwereld een alternatief wordt voor het moederschap.”

Illustratie(f): de outfits van de stewardessen van Turkish Airlines in de 80′er jaren en anno nu.

Lees ook:Dochter vrouwonvriendelijke Turkse premier Erdogan in politiek
Lees ook:Welkom in Turkije: ‘moederschap is de enige carrière voor vrouwen’
Lees ook:Jacht-weekendjes houden, is de nieuwste trend onder carrièrevrouwen
Lees ook:Turkse Erdogan: ‘Vrouwen zijn vooral bedoeld om te baren’
Lees ook:Hij is een baas, zij is een bitch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>