Door IS verkrachte vrouwen moeten recht op abortus krijgen

Religieuze leiders van zowel de christelijke, joodse als moslim-gemeenschap dringen er bij president Obama op aan een 42 jaar oude wet te wijzigen.

Die stelt dat fondsen voor buitenlandse hulp niet gebruikt mogen worden om abortussen te betalen, tenzij het leven van de vrouw in gevaar is.

Vrouwen die dus werden verkracht door leden van terreurgroepering Islamitische Staat (IS) en zo zwanger raakten, hebben geen recht op vergoeding voor een zwangerschapsafbreking…..

Op een top in Washington argumenteerden vertegenwoordigers van de Religious Coalition for Reproductive Choice (RCRC) dat wanneer Iraakse, Nigeriaanse, Syrische en Yezidivrouwen systematisch verkracht worden, de abortus die ze daarna zouden wensen niet ingegeven is door gezinsplanning.

Deze vrouwen moeten onder de geldende Amerikaanse wetgeving de kinderen van hun verkrachters baren. De religieuze leiders zijn van oordeel dat abortus een essentieel onderdeel is van de nazorg, meldt The Washington Post.

In conflictlanden is seksueel geweld tegen en verkrachting van vrouwen en meisjes helaas dagelijkse kost. Volgens een rapport van Human Rights Watch uit april worden zelfs meisjes van 12 verkracht door IS-strijders.

Verkrachting is een oorlogswapen. Vrouwen en meisjes die deze gruweldaden hebben overleefd, verdienen toegang tot een begripvolle nazorg. Daarbij hoort ook toegang tot abortus uit medeleven”, aldus RCRC-voorzitter Harry Knox op de conferentie in Washington.

De voorzitster van de vereniging van Amerikaanse rabbijnen, Denise Eger, verwees naar de honderden ontvoerde meisjes in Nigeria die verkracht zijn.. “Mensen zijn geschokt door het nieuws van de meisjes die door Boko Haram werden gekidnapt. Maar ons land heeft de macht om deze meisjes te redden en hen de medische zorgen te bieden die ze nodig hebben, ook de voortplantingszorg”, zei Eger.

RAPE AS A WEAPON OF WAR from Ev on Vimeo.

Lees ook:UNICEF luidt noodklok over dodelijke verkrachtingen van zeer jonge meisjes in Congo
Lees ook:21-jarige Jezidi voor VN-veiligheidsraad: ‘IS maakt vrouwen kapot voor de rest van hun leven’
Lees ook:Discussie over meisjesbesnijdenissen in Somalië komt langzaam op gang
Lees ook:INDIA: meisjes verkrachten, vermoorden en in boom hangen
Lees ook:Lena Dunham maant iedereen op Democraten te stemmen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>