Obama gebruikt zendtijd Grammy’s om op te roepen tegen seksueel geweld

President Barack Obama maakte gisteravond gebruik van de Grammy Awards om aandacht te vragen voor de campagne tegen seksueel geweld.

In een vooraf opgenomen video roept hij de aanwezige artiesten en hun fans op zich in te zetten in de strijd tegen seksueel geweld.

Het is een onderdeel van de ‘It’s On Us’-campagne tegen seksueel geweld op universiteiten, die in september van start ging.

Obama maakt in het spotje duidelijk dat 1 op de 5 vrouwen in de Verenigde Staten het slachtoffer is geweest van verkrachting of aanranding.

Hij richtte zich ook direct tot de aanwezige artiesten. Volgens hem hebben zij veel invloed op hun fans en hij riep ze op om die te gebruiken om geweld tegen vrouwen te keren.

“Artiesten hebben het unieke vermogen om gedachten en opvattingen te veranderen. Om ons te laten denken en praten over wat belangrijk is. Samen kunnen we onze cultuur verbeteren, kunnen we een einde maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes.”

De speech van de Amerikaanse president kreeg een staande ovatie van de aanwezige gasten.

Lees ook:Obama lanceert ‘It’s on us’ om verkrachtingsepidemie aan universiteiten te keren
Lees ook:Obama tekent wet zodat seksueel misbruik in leger kan worden aangepakt
Lees ook:Bekende Nederlandse mannen zeggen NEE tegen seksueel geweld
Lees ook:Michelle Obama in rap-clip om jongeren aan het bewegen te krijgen
Lees ook:Geweld tegen vrouwen? Jij kunt het verschil maken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>