Jojanneke van den Berge maakt hoerenlopers voorzichtiger

De 4-delige documentaireserie ‘Jojanneke in de prostitutie’ heeft veel losgemaakt bij hoerenlopers.

“Ze letten nu beter op misstanden….”

Dat vertelde journaliste Jojanneke van den Berge gisteravond in het radioprogramma ‘Dit is de dag’.

“Ik heb mails gekregen van mannen die meldden dat hun ogen zijn geopend, ze zijn geschrokken van het programma en voelen zich niet echt meer prettig bij het bezoeken van een prostitué.”

Op het plaform hookers.nl plaatsten een aantal mannen zelfs een oproep aan collega hoerenlopers om op te letten en waakzaam te zijn wat voor vrouwen er worden aangeboden.

Van den Berge is niet verbaasd over het hororverhaal in Valkenburg, waar mogelijk 80 mannen betaalde seks hebben gehad met een 16-jarig meisje, die werkte ‘onder een 21-jarige loverboy-pooier.

Het minderjarige meisje werd aangeboden via de website Kinky.nl. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nu of het in de toekomst dergelijke sites harder kan aanpakken.

Van den Berge deed bijna twee jaar onderzoek naar prostitutie in Nederland en sprak daarvoor ook met de man achter deze website. Ze stelt dat het heel lastig wordt sites op het aanbieden van jonge meisjes aan te spreken.

“Als een meisje als 18-jarige wordt aangeboden dan hoeft de persoon achter de website niet naar een identiteitsbewijs te vragen, ze leggen de verantwoordelijkheid bij de instanties.”

Illustratie: De Hoerengracht

Lees ook:Jojanneke van den Berge naar EenVandaag
Lees ook:Jojanneke van den Berge voor de EO in de prostitutie
Lees ook:Preview: Jojanneke achter de deuren van sekswerkers
Lees ook:Groen Links-jongeren vinden Jojanneke van den Berge een moraalridder
Lees ook:Decolleté Jojanneke v/d Berge ‘weggeshopt’ voor EO-blad VISIE

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>