Groen Links-jongeren vinden Jojanneke van den Berge een moraalridder

1 ding hebben de Evangelische Omroep en journaliste Jojanneke van den Berge alvast bereikt: een heleboel aandacht, deining, commentaar én kijkcijfers voor hun docuserie ‘Jojanneke in de prostitutie’.

Alvorens aflevering 1 op het scherm was geweest riepen sekswerkers, hoerenlopers en andere belanghebbende reeds dat het programma vooringenomen zou zijn.

Nu hebben zijn de Groen Links-jongeren link. Deze hoofdstedelijke groep die zich DWARS noemt, staat onder voorzitterschap van ~hou je vast~ de mannelijke prostitue Lyle Muns.

Wie zijn er vooringenomen en wie zijn moraalridders? Ook ondergetekende heeft na Xaviera Hollander (4 decennia geleden) geen enkele Happy Hooker meer ontmoet.

‘Wat een goede reportage had kunnen zijn, is een eenzijdig beeld van sekswerk geworden. Mannelijke sekswerkers bestaan blijkbaar niet en voor de rest is het werk alleen maar slecht en vies’, aldus deze Lyle Muns.

‘Natuurlijk zijn er nog altijd te veel misstanden. Die moeten hard aangepakt worden, maar ook zoveel vrouwen en instanties in Amsterdam hebben positieve ervaringen met sekswerk.’

DWARS Amsterdam vindt het daarom belangrijk dat hun verhaal verteld wordt. Tot slot vindt de jongerenorganisatie dan ook dat de EO-aanval op de legalisering van prostitutie gebaseerd is op foute voorwendsels.

‘Als je prostitutie uit de grijze zone haalt wordt alles zichtbaar. Wat je dan ziet is niet altijd leuk, maar je kunt tenminste wel ingrijpen. In landen waar alles gecriminaliseerd is, heb je die middelen niet. Denken dat als je prostitutie verbiedt plots alle misstanden weg zijn is dus niet alleen naïef, maar ook gevaarlijk’, sluit Muns af.

Lees ook:Internationale sekswerkers naar Amsterdam voor congres betere werkomstandigheden
Lees ook:Europese prostitutie-discussie: Loesje of Poesje?
Lees ook:Jojanneke: hoe vrijwillig heet vrijwillig op De Wallen?
Lees ook:Prostituees uit 15 landen vergaderen in Amsterdam
Lees ook:50 vrouwen beginnen eigen seksbedrijf op De Wallen zonder pooiers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>