Strip over meisje dat groepsverkrachting overleeft als seksvoorlichting in India

Een stripverhaal over een meisje dat een groepsverkrachting doorstaat, moet jongeren in India voorlichten over seksueel geweld.

De makers hopen zo een bijdrage te leveren aan een cultuuromslag in India, waar gemiddeld elke 21 minuten aangifte wordt gedaan van een verkrachting.

Dat bericht de BBC vandaag.

‘Priya’s Shakti’ is gericht op tieners en jong volwassenen en kan online worden gelezen.

Een van de bedenkers kreeg naar eigen zeggen inspiratie tijdens de massale protesten die uitbraken nadat een jonge vrouw in een bus was verkracht en dodelijk werd mishandeld.

“Ik sprak met een agent die iets zei wat ik erg verrassend vond. Hij zei: ‘Geen enkel goed meisje loopt ’s nachts buiten alleen rond’,” vertelt Ram Devineni.

Volgens Devineni krijgen verkrachtingsslachtoffers in India vaak weinig steun van de autoriteiten en hun familie. Die elementen komen terug in de strip: titelkarakter Priya wordt uit huis verbannen na een verkrachting. De god Shiva wordt daarop zo boos, dat hij besluit dat de mensheid zich niet langer mag voortplanten.

Gisteren werd het verhaal helaas weer de realiteit bewaarheid. Een 27-jarige vrouw werd verkracht en bedreigd door een taxichauffeur van de omstreden dienst UberPOP.

Hij zou haar naar een afgelegen deel van de hoofdstad New Delhi hebben gebracht toen ze was ingedut. Daar verkrachtte hij haar. Ook zou de chauffeur de vrouw met de dood hebben bedreigd wanneer ze aangifte ging doen.

Lees ook:Verkracht Indiaas tienermeisje in de fik gestoken
Lees ook:Massale demonstraties in India na opnieuw verkrachting met dodelijke afloop
Lees ook:Aandacht voor vele verkrachtingen in India vormt toch een lichtpuntje
Lees ook:Pakistaans meisje van 13 overleeft verkrachting en levend begraven worden
Lees ook:Wekelijks 24 aangiftes van verkrachting in Nederland; werkelijke aantal is 8x zo groot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>