Acteur als vrouw verkleed in Caïro werd misselijk van seksisme

Bijna alle Egyptische vrouwen hebben te maken met sekueel overschrijdend gedrag, variërend van verbale tot lichamelijke aanrandingen tot aan verkrachting met mishandeling aan toe.

Televisiemakers namen de proef op de som met een acteur die gehuld in vrouwenkleren de straat op werd gestuurd……..

In de reportage van CNN is te zien dat Waleed Hammad continu wordt lastiggevallen, wordt nageroepen en zelfs geld aangeboden krijgt voor seks.

1 man presteert het om 3 kwartier achter haar/hem aan te blijven lopen.

De programmamakers zijn blij dat hun video zoveel reacties teweeg heeft gebracht.

Seksuele intimidaties zijn dan wel sinds kort bij wet verboden in Egypte, maar Fathi Farid, oprichter van de ‘I Saw Harrassment’-campagne, zegt dit nog maar een eerste stap is in de juiste richting is.

Er zijn nog uitbreidingen nodig van de wet nog wel aanpassing nodig, onvoldoende om voldoende bescherming te bieden aan ooggetuigen. Ook is het nog maar afwachten of de politie daadwerkelijk gaat ingrijpen.

Lees ook:Seks en de Citadel
Lees ook:Egyptische arts achter tralies vanwege vaginale verminking meisjes
Lees ook:Cathay-stewardessen klagen over te sexy uniform
Lees ook:GEKTE: Egypte pleit voor vrouwenbesnijdenis opdat mannen dan rust hebben
Lees ook:Zelfs in een niqab word je in Egypte nog verkracht en het is je eigen schuld!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Acteur als vrouw verkleed in Caïro werd misselijk van seksisme

  1. Joanan Rutgers

    Dat je in het overwegend moslim-land Egypte niet behoorlijk als vrouw over straat kunt, is een eye-opener voor mij, want ik dacht nu juist, dat moslim-vrouwen met hun overbedekkingen ongemoeid worden gelaten door het hitsige manvolk. Moslim-mannen zien vrouwen blijkbaar nog steeds als hun persoonlijk bezit, zelfs wildvreemde vrouwen. In een overdreven macho-cultuur kun je bijna niet anders verwachten. In wezen zijn die banale schoften allemaal vastgelopen pubers met teveel opgespaard testosteron, wat overigens hun wreedheden jegens de vrouw niet vergoelijken. Knap werk van Waleed Hammad en CNN. Er is iets vreselijk mis binnen die moslimgemeenschappen aangaande hun visie over de vrouw. Die Mohammed was een bloeddorstige krijgsheer en speelde ook maar wat met vrouwen en zelfs minderjarigen. Lekker voorbeeld! Hij en die koran blijken dan ook een mislukt volkssprookje. Niks profeet! Pure volksverlakkerij! In feite een goddeloze misdadiger! In Nederland worden vrouwen ook vaak door zogenaamde moslims seksueel geïntimideerd en uitgescholden voor hoer. Ik haat dat respectloze gedrag! Bovendien zijn ze te stupide om de term ‘de heilige hoer’ te begrijpen. De vrouw van Christus Jezus was Maria Magdalena en zij was een ex-prostituée. Hun dochter was Sarah. Yin en Yang zeggen de Chinezen en dat is een grote waarheid. Het vrouwelijke en het mannelijke zitten in ieder mens. Dat ervaren, is de weg naar verlichting. De sexuele energie van man en vrouw in jezelf ervaren is een groot begin tot menswording. Dan projecteer je de sexuele frustraties niet meer op de andere sexe. Dan is de andere sexe daadwerkelijk gelijkwaardig aan jouw sexe. Dan laat je het wel om het lichaam van een vrouw grofweg en superegoïstisch op te eisen, dan weet je eindelijk van ziel tot ziel te kijken, boven het dierlijk sexgeweld uit!…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>