Zelfs in een niqab word je in Egypte nog verkracht en het is je eigen schuld!

In het kader van het project ‘Safe Cities: Free from Violence against Women and Girls’ geeft UN Woman, de tak van de Verenigde Naties die zich inzet voor vrouwenrechten, een video uit waarin de harde realiteit van Egyptische vrouwen zichtbaar is.

Na een kleine minuut zie en hoor je de verbale, fysieke en seksuele intimidatie die voor de vrouwen van Egypte dagelijkse kost is…….

“Iedere dag weer wordt ze vernederd, leeft ze in angst en ondergaat ze geweld. Plaats jezelf in haar schoenen, in plaats van manieren te zoeken om haar de schuld te geven”, luidt de kritische boodschap.

Sinds de protesten op het Tahrir-plein in 2011 uitmondden in het aanranden van vrouwelijke betogers is het in Egypte een veelbesproken probleem.

Uit een VN-rapport blijkt dat het de slechtste Arabische staat is om als vrouw in te leven. Maar liefst 99,3% van alle meisjes en vrouwen krijgt er te maken met seksuele intimidatie en geweld.

“Wanneer we proberen dit aan te kaarten, geven ze ons de schuld vanwege onze kleding, ons gedrag of de buurt waar we waren. Zelfs onze vrienden en familie, én zeker de autoriteiten reageren zo”, aldus May Iskander, studente aan de universiteit van Caïro. “Zelfs verborgen achter een niqab blijf je niets gespaard. Wie dat niet weet, woont duidelijk niet in Egypte.”

Verplaats jezelf als Nederlandse eens in haar schoenen:

Lees ook:Seksuele intimidatie wordt voor het eerst strafbaar in Egypte
Lees ook:De app HarassMap maakt seksueel geweld in Egypte zichtbaar
Lees ook:Britse leger: zonder toestemming is het verkrachting
Lees ook:Marokkaanse documentaire om taboe rond seksuele intimidatie te doorbreken
Lees ook:Seksuele intimidatie? There’s an app for that!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>