Canadese universiteit doet ‘rape song’ in de ban

Een lied dat aanzet tot verkrachting en seks met minderjarigen.

80 ouderejaars studenten zongen het voor zo’n 300 eerstejaars tijdens een introductieweek aan de Saint Mary Universiteit.

In Canada is er nu veel gedoe over ontstaan……..

De bestuursvoorzitter van de universiteit heeft fel gereageerd. “Mijn collega’s en ik zijn geschokt door dit incident. Het spijt ons zeer dat onze studenten aan dit soort storende seksuele uitingen hebben blootgestaan”, zegt Colin Dodds in een verklaring.

De betrokken studenten zijn inmiddels diep door het stof gegaan. De voorzitter van de studentenvereniging Jared Perry heeft het de grootste vergissing van zijn leven genoemd.

“Ik besefte pas achteraf wat ik gedaan had”, zegt hij. Maar spijt of niet, alle 80 ouderejaars die het lied hebben gezongen, moeten voor het einde van de maand een speciale training volgen. Ook wil de universiteit een bijeenkomst om te discussiëren over seksueel geweld op de campus.

Het lied is al zeker sinds 2009 in gebruik maar eerder viel er nooit iemand over.

Volgens de Canadese zender CTV is er nu extra heftig op gereageerd omdat de lokale overheid extra alert is op seksueel geweld onder jongeren. In april pleegde een Canadese tiener Rehtaeh Parsons zelfmoord omdat ze er online mee gepest werd dat ze aangerand was.

Lees ook:Obama lanceert ‘It’s on us’ om verkrachtingsepidemie aan universiteiten te keren
Lees ook:Voor vrouwen verboden in verband met seksueel geweld: hûh?
Lees ook:Egyptische studente aangerand vanwege ‘foute’ roze trui
Lees ook:Koop de single ‘One Woman’ en werk mee aan empowerment van vrouwen wereldwijd!
Lees ook:Donald Trump, Vindicat: seksueel geweld tegen vrouwen is pandemisch!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>