Franse presidentsvrouw Valérie Trierweiler op de bres voor massaal verkrachte Congolese vrouwen

De partner van de Franse president en parlementair journaliste Valérie Trierweiler, voerde tijdens de 23ste VN-vergadering voor de Mensenrechten een pleidooi voor de vrouwen in Congo die het slachtoffer zijn van seksueel geweld.

Ze riep de internationale gemeenschap op tot een sterk engagement om deze vrouwen te helpen……

Ze vroeg de Mensenrechtenraad ook een resolutie aan te nemen om een einde te brengen aan de straffeloosheid. “Ik hoop dat ik de stilte van dit drama kan doorbreken, want er wordt niet over dit drama gepraat. Gedurende meer dan 5 jaar zijn al meer dan 500.000 vrouwen verkracht” verklaarde Trierweiler.

Ze trad er op als ambassadrice voor de ‘Fondation France Libertés’. De stichting wil in eerste instantie de verschillende initiatieven en maatregelen die reeds door de internationale gemeenschap genomen werden ondersteunen. Tevens willen ze dat er vangrails gecreëerd worden, onder de vorm van een VN-mechanisme, om verdere schade aan de burgers te voorkomen. Te beginnen met een onafhankelijk expert die de situatie ter plekke moet opvolgen.

Afgelopen december uitte Valérie Trierweiler zich ook al in Le Monde, samen met een aantal andere bekendheden, waaronder voormalig Frans president Jacques Chirac. Ze pleitten voor een VN-resolutie die de blauwhelmen van het Monusco effectief hun mandaat kan laten uitvoeren.

Lees ook:Memoires Franse ex-presidentsvrouw Trierweiler worden speelfilm
Lees ook:Valérie Trierweiler: ‘Heb geen zorgen over mij’
Lees ook:Valerie Trierweiler is blij dat ze seksist Poetin niet hoeft te begroeten
Lees ook:Vrouwelijke managers misbruiken macht minstens net zo veel als mannelijke
Lees ook:3 landen van de wereld hebben meer vrouwen dan mannen in de top

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>