LET OP: ‘t is de week van het clitoris – genot!

Clitoraid is trots om zijn eerste jaarlijkse Internationale Week van de Voorlichting van de Clitoris aan te kondigen.

Wereldwijd zal dit kleine vrouwelijke knopje in de vagina extra in de belangstelling staan van 6 tot en met 12 mei.

Omdat het nodig is…….

“De eerste 6 jaar van ons humanitaire werk was gewijd aan het chirurgisch herstellen van de gevolgen van FGM. Op 8 oktober zullen wij het eerste clitoris restauratie ziekenhuis ter wereld openen.”

Aldus Nadine Gary, woordvoerster van Clitoraid, in een vandaag vrijgegeven verklaring.

“Dit jaar, zullen wij het seksuele genot van alle vrouwen vieren, opdat iedereen daarvan kan profiteren.”

De clitoris is genegeerd, belasterd, tot taboe gemaakt en door patriarchale relligieuze ideeën als zondig en beschamend gemaakt. Het is tijd om dit prachtige orgaan de aandacht te geven die het verdient. Het is het enige lichaamsdeel dat exclusief voor lichamelijk genot is bedoeld.”

In de 19de eeuw werd nymfomanie beschouwd als een ziekte. Door velen nog steeds. Masturbatie leidde tot geelzucht, blindheid en een vroege dood en de artsen geloofden zelfs dat het seksuele ontwaken van een vrouw haar geestelijke vermogens aantastten.

In 1865 adviseerde de voorzitter van de Britse medische vereniging clitorale uitsnijding als behandeling voor ziektes als epilepsie en hysterie. Voor de 21ste werd er geen enkel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de clitoris. Dr. Helen O’Connell, een Australische urologe, bracht de wellustige pracht 8 jaar geleden in beed met een MRI-scan.

Gary wijst erop dat de clitoris het meeste zenuweinden van alle lichaamsdelen bevat: namelijk ongeveer 8000. De penis heeft ongeveer 5000.

Doordat nu bekend is hoe het supergevoelige weefsel in de vulva loopt, zijn artsen in staat om de clitoris te herstellen van vrouwen die zijn verminkt door FGM, ook wel vrouwenbesnijdenissen genoemd.

Volgens de experts kunnen de gevolgen van een vrouwenbesnijdenis (FGM) in bijna alle gevallen weggewerkt worden. Het grootste deel van de clitoris bevindt zich immers inwendig en is niet verloren.

Chirurgen verwijderen het littekenweefsel en halen de overgebleven clitoris wat meer naar buiten. Vrouwen kunnen daardoor weer zonder pijn en met genot vrijen.

De organisatie Clitoraid doet wat de naam aangeeft: zij helpen de clitoris weer haar functie terug te krijgen. In de zogenaamde ‘ziekenhuizen van plezier’.

Voor de Internationale Week van de Clitoris, nodigt Clitoraid alle vrouwen uit om speciale evenementen te organiseren.

Lees ook:Mei is de Maand van de Masturbatie en nu is het ook nog de Week van de Clitoris
Lees ook:Clitoris herstel-kliniek in Burkina Faso
Lees ook:Ziekenhuis dat clitoris-herstel doet mag nog niet open
Lees ook:New Yorkse kunstenares maakt tentoonstelling over de clitoris
Lees ook:Goedele Liekens is met ‘Sex in Class’ doorslaand succes in Engeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>