Waarom vechten feministen niet voor de rechten van moslima’s?

Helaas, met kopjes thee drinken met moslima’s komen wij vrijgevochten westerse tantes er niet. Die overigens door de collegae van The Post Online wat directer en grafischer worden omschreven. (niet voor gevoelige zieltjes, maar wel treffend: KLIK HIER)

Ja daarmee komen we wel dichter bij elkaar, maar diezelfde moslima’s leven 9 van de 10x thuis in een patriarchaal milieu, waar ook de volgende generatie alweer wordt klaar gestoomd. Want: jongetjes mogen alles, meisjes moeten verantwoordelijk en kuis zijn.

Dit heeft 2 zichtbare effecten in onze westerse wereld. Twee weken geleden zat ik in een bus in Almere die door jongens (politiek correct gezegd: met Noord Afrikaans uiterlijk) bekogeld werd. De buschauffeurs gingen in staking. En terecht.

De meiden daarentegen gaan als de brandweer op scholen, hogescholen en universiteiten. Als ze geluk hebben worden ze niet gedwongen in een huwelijk, om net als hun loeders alweer een volgende generatie op te voeden in een buitengewoon vrouw-, homo- en dier-vijandig milieu.

En dan hebben we het nog niet gehad over de moslima’s in de Arabische wereld, Afrika en Zuid Oost Azië. Voor hen breekt niemand minder dan Ayaan Hirsi Ali een lans. Omdat ze het kan weten: ze is er opgegroeid. Er is een verschil tussen islamieten en de islam. De eerste vormt een groep mensen, waar we zeker gastvrij en aardig voor moeten zijn. De tweede, de religie dus, is regelrecht gif voor de samenleving. Die alle rechten en verworvenheden waar de generaties van mijn ouders en grootouders voor hebben geknokt, het liefst naar de verdommenis zouden trappen.

Bijvoorbeeld de seksuele en reproductieve rechten van alle vrouwen, het recht op werk, de rechten van homo’s en over de rechten van dieren. (die overigens ook in de bio-industrie met voeten getreden worden, maar halal is nog erger).

Maar laat ik ophouden. De vrouw in het filmpje hieronder kan het beter duiden dan ik.

Lees ook:AYA: lifestyle voor moslima’s
Lees ook:Europese Hof keurt Frans boerka-verbod goed
Lees ook:Ook erg: Miss Moslima
Lees ook:Patricia Arquette pleit voor gelijkheid van lonen in haar Oscar-speech
Lees ook:Sir David Attenborough: ‘Alleen gelijke m/v-rechten kunnen aarde nog redden’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>