Iraanse vrouwen werpen hoofddoek af en maken ‘blote’ filmpjes

In Iran is de hoofddoek voor vrouwen in het openbaar verplicht. Maar er zijn steeds meer vrouwen die hier tegen in opstand komen.

Vorig jaar posten Iraansen van My Stealthy Freedom reeds foto’s op Facebook waarop ze zich bevrijdden van hun religieuze symbool.

De beweging die is opgezet door journaliste Masih Alinejad, telt inmiddels miljoenen steunbetuigingen en inmiddels verspreiden ze ook video’s van het haarprotest.

Hier raken nogal wat conservatieve mannen in van in de war. Zij beweren in inmiddels dat vrouwen die blootshoofds over straat gaan erom vragen verkracht te worden. Ook de legging die steeds populairder wordt Iran is door hen al in de ban gedaan.

Masih Alinejad meldt dat de Iraanse staatsmedia zelfs een compleet geveinsd verslag hebben gemaakt waarin beweerd werd dat ze in Londen is verkracht door 3 mannen nadat ze haar nikab afwierp

Lees ook:Iran doet de legging voor vrouwen in de ban
Lees ook:Iraanse vrouwen stiekem zonder Facedoek op Facebook
Lees ook:Iraanse mannen dragen hoofddoek uit solidariteit met vrouwen
Lees ook:De legging maakt Iran ‘onveilig’
Lees ook:Man wil weten hoe vrouw in legging zich voelt en neemt proef op som

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>