‘Islamitische mannen hebben cultureel probleem met vrouwen’

Sajid Javid, de Britse staatssecretaris van Cultuur, meent naar aanleiding van het grote aantal gevallen van seksueel geweld door moslim-mannen, dat er sprake is van een cultureel probleem.

Binnen sommige islamitische gemeenschappen in Groot-Brittannië worden vrouwen gezien als massaproducten, die naar believe kunnen worden misbruikt………

Volgens Javid zijn deze ideeën volstrekt onacceptabel in de Britse samenleving, meldt The Daily Mail.

Hij reageerde hiermee op de ernstige en zeer omvangrijke misbruikschandalen in o.a. Rochdale, Rotherham en Oxford,

Vele duizenden Britse meisjes werden daar slachtoffer van bendes Pakistanen, Arabieren en Somaliërs. Tot overmaat van ramp grepen politie en jeugdzorg niet in, wat weer reden was voor enorm oproer.

Deze passieve houding zou voortkomen uit een misplaatste politieke correctheid, terwijl een behoorlijk aantal daders Aziatische moslims waren.

Javid riep zowel de autoriteiten als de Britse moslimwereld op om actie te ondernemen. Daarbij mag volgens hem de culturele kant van de problematiek niet onderbelicht blijven. “We kunnen onze blik niet laten inperken door politieke correctheid.”

De staatssecretaris zei in mei 2014 reeds dat immigranten dienden te assimileren en een bijdrage moeten leveren aan de samenleving.

Lees ook:Wilma Mansveld verklaart de oorlog aan plastic winkeltasjes
Lees ook:Hoe politiek correcte mensen ‘gewoon’ een petitie VOOR vrouwenbesnijdenis ondertekenen
Lees ook:Vrouwen aan de top zijn slanker
Lees ook:Campagne over seksueel misbruik legt schuld bij vrouwen
Lees ook:God is een ‘zij’!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>