Margot Wallström heeft gelijk over Saoedi Arabië, maar krijgt het niet

Saoedi-Arabië stuurt zijn ambassadeur terug naar Zweden, nadat die ruim 2 weken geleden werd teruggeroepen vanwege een aantal incidenten tussen de landen.

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström liet zich in felle bewoordingen uit over de schending van vrouwenrechten in het ultra-orthodoxe moslimland.

Ook noemde ze 10 jaar cel en 1000 stokslagen die een blogger had gekregen middeleeuws en een wrede poging om moderne vormen van meningsuiting het zwijgen op te leggen…….

Volgens Al-Arabiya heeft de Zweedse koning Karel XVI Gustaaf gesproken met de Saoedische koning Salman en hebben ze de sterke relatie tussen hun landen herbevestigd.

Ook zou de Zweedse premier Stefan Lofen hebben gezegd dat de uitspraken van Wallström op geen enkele manier waren bedoeld om Saoedi-Arabië of de islam te beledigen.

Veel steun voor de moedige uitspraken krijg Wallstr¨m dus niet. De Washington Post stelt terecht dat Saoedi-Arabië erin geslaagd is om de hele discussie over vrouwenrechten als een aanval op de islam te doen voorkomen.

Om diezelfde reden ligt ze in haar eigen in Zweden onder vuur.

Andere Europese landen houden de kaken op elkaar en lijken zich niet in dit lastige debat te willen mengen. Voor Zweden kan de affaire nog verdere consequenties hebben. Zo zijn ze de 12e grootste wapenexporteur en die sector verdient miljarden aan Saoedi-Arabië. En wanneer businessmensen hun visum niet terugkrijgen, dreigen ook andere sectoren verlies te zullen lijden.

Lees ook:Saoedische vrouwen registeren zich om voor ‘t eerst te stemmen
Lees ook:Zo willen moslimmannen dat vrouwen ‘gekleed’ gaan
Lees ook:Prinses Astrid hoeft zich niet te bedekken in Saoedi Arabië, haar reisgenotes wel
Lees ook:Eerste van vijf vrouwen in Saoedische adviesraad beëdigd
Lees ook:14 Saoedische vrouwen opgepakt omdat ze achter het stuur zaten!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>