ISIS martelt mensenrechten-activiste Sameera Salih Ali Al-Nuaimy dood

Militanten van Islamitische Staat hebben in Mosul de bekende Iraakse mensenrechtenactiviste Sameera Salih Ali Al-Nuaimy gemarteld en in het openbaar vermoord.

Al-Nuaimy had de vernietiging van moskeeën en andere religieuze gebouwen door ISIS op haar Facebookpagina barbaars genoemd.

Ze werd, naar nu blijkt, eerder deze week op een plein in hartje Mosul doodgeschoten door een vuurpeloton van gemaskerde mannen.

“Deze verschrikkelijke openbare executie van een vrouw wier enige wapens de woorden waren die zij gebruikte bij het verdedigen van de mensenrechten van anderen, onthult de failliete ideologie van ISIS en zijn bondgenoten”, aldus Zeid Ra’ad Zeid Al-Hussein, de Hoge Commissaris van de VN voor de Mensenrechten, in een verklaring.

Nuaimy werd vorige week uit haar huis gehaald door ISIS-strijders en voor haar executie dagenlang gemarteld. Ze was een bekende advocate die zich geregeld pro deo inzette voor vrouwenrechten.

ISIS verbood de nabestaanden om een uitvaart voor haar te organiseren. De VN hebben meer berichten ontvangen over executies van vrouwen in Mosul. Vooral goed opgeleide vrouwen die een beroep uitoefenen, lopen gevaar.

Lees ook:ISIS stenigt eigenhandig ‘overspelige’ vrouw
Lees ook:Seksslavinnen zijn de lokkertjes van ISIS
Lees ook:ISIS zoekt jihad-bruiden voor hun islam-gekkies
Lees ook:Correspondente Judit Neurink over ISIS
Lees ook:ISIS behandelt hun seksslavinnen beestachtig

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “ISIS martelt mensenrechten-activiste Sameera Salih Ali Al-Nuaimy dood

 1. Joanan Rutgers

  Die Idiote Satanisten vermoorden alle mensen, die wel menselijk en liefdevol zijn! Ik ben diep geschokt door dit bericht over de vredelievende Sameera Salih Ali Al-Nuaimy! Het is het zoveelste bewijs, dat die Intolerante Schurken onschuldige, weerloze en oerlieve mensen gewetenloos vermoorden. Die Impotente Schizofrenen konden haar spiegel niet verdragen, maar door hun reacties bevestigen steeds opnieuw hun reptielenbreinachtige barbarisme. Deze vuile ratten en ongure koppensnellers dienen met huid en haar te worden verslonden. Gelukkig gebeurt dat nu. Maar het is helaas te laat voor liefdevolle mensen zoals Sameera! Goedopgeleide vrouwen denken zelf na en dat is natuurlijk een doorn in het oog van deze vrouwenonderdrukkende godsdienstwaanzinnigen. Een sado-masochistisch, nazistisch, horrorachtig, vrije seks onderdrukkend, hoogst walgelijk, Allah-loos, moorddadig en vooral IQ-LOOS systeem! Zelfs roofdieren zijn barmhartiger.

    /  
 2. Marcel Postel

  De haren rijzen mij op het hele lijf als ik dit verhaal lees.
  Sameera en andere moslima-vrouwen en mannen die opkomen voor eerlijkheid in het algemeen en ook het lef hebben om (zeker als moslima-vrouw) tegen gewapende moordenaars te zeggen waar het op staat.
  En dan als individu te worden afgeslacht door een hele groep ploerten die weinig meer dan dat kunnen in deze wereld.
  Schurken die zichzelf een man vinden (met geweer en mes) tegenover een vredelievende vrouw en die eigenlijk als individu afzonderlijk wel weten dat ze foute dingen doen maar het niet kunnen hebben dat ze erop worden aangesproken.
  Volgens mij zijn ze diep in hun hart angsthazen als ze alleen zijn.

  Verdere woorden schieten te kort en sluit ik mij aan bij Joanan Rutgers reactie hiervoor.

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>