Boek doorbreekt taboe van seksueel misbruik in reformatorische kringen

In haar roman ‘Mantel der liefde’ beschrijft Henrieke Groenwold hoe een vrouw van rond de 30, Hanna, in het reine probeert te komen met de herinneringen aan seksueel misbruik uit haar jeugd.

Als kind werd ze door haar vader gemanipuleerd en misbruikt, terwijl diezelfde vader op zondag in de ouderlingenbank zat en aan het avondmaal ging.

Pas na jaren lukt het haar om over dat verleden te praten………

De verschijning van de eerste roman van Henrieke Groenwold valt vrijwel samen met de afronding van haar studie godsdienst en pastoraal werk in Zwolle.

Haar scriptie ‘Breek de stilte’ gaat óók al over de vraag hoe vrouwen uit orthodox-protestantse kring ertoe komen om over misbruik te praten.

“Uit het vorig jaar verschenen Movisierapport over dit onderwerp bleek dat er in deze kring waarschijnlijk langer dan gemiddeld gezwegen wordt. Ik wilde weten hoe slachtoffers tot spreken zouden kunnen komen.”

Dat Groenwold (34), jeugdwerker in de Nederlands gereformeerde kerk in Kampen, zo gefascineerd is door het thema is geen toeval.

“Ik ben zelf uit reformatorische kring afkomstig, heb dergelijke dingen meegemaakt en gemerkt hoe moeilijk het is om erover te praten. Maar het verhaal in deze roman is zeker niet mijn verhaal”, aldus de debutante in een interview met het Reformatorisch Dagblad.

Meer informatie: henriekegroenwold.nl.

Lees ook:Hoe seksueel misbruik in orthodox christelijke kringen onder de tafel blijft
Lees ook:Vrouw in het ambt kan nog niet in Vrijgemaakt Gereformeerde Kerk Urk
Lees ook:Seksueel misbruik in hersteld hervormde kringen
Lees ook:Vrijgemaakt Gereformeerden maken duidelijk dat vrouw in het ambt OK is
Lees ook:Vrouwen wachten langer met aangifte misbruik dan mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>