Strijd om lijsttrekkerschap PvdA wordt (rood) hanengevecht

 

Tot vanochtend 10.00 uur had het nog gekund: een Partij van de Arbeid-vrouw die de strijd om het lijsttrekkerschap wel aandurfde. Ja, verleden tijd. Het wordt een stierenbal. In totaal hebben 5 mannelijke kandidaten in het openbaar bekendgemaakt als nummer 1 op de lijst mee te willen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

PvdA-voorzitter Hans Spekman is lang bezig geweest met zijn zoektocht naar een geschikte vrouwelijke kandidaat, meldt de NOS. 4 jaar geleden deden voormalig staatssecretaris Nebahat Albayrak en Kamerlid Lutz Jacobi nog mee, maar zij verloren uiteindelijk net als Ronald Plasterk en Martijn van Dam uiteindelijk van Diederik Samsom.

Voor deze race heeft Spekman onder meer de bewindslieden Lilianne Ploumen, Sharon Dijksma, Jet Bussemaker en fractievoorzitter Marleen Barth in de Eerste Kamer gepolst, zeggen Haagse bronnen. Oud-Kamerlid Myrthe Hilkens is ook gevraagd, maar zij is geen lid meer. Een gemiste kans. Jazeker.

Lees ook:Liliane Ploumen bindt samen met Deense collega’s strijd aan met sekstaboes
Lees ook:Ingrid Pouw officieel benoemd tot directeur ESSENT
Lees ook:Attje Kuiken nieuwe vice-fractievoorzitter PvdA
Lees ook:Francisca Ravestein nieuwe burgemeester van Pijnacker-Nootdorp
Lees ook:Minister Lilianne Ploumen: ‘Investeren in vrouwen is goed voor de veiligheid’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>