100 naakte vrouwen ingezet tegen Donald Trump

Kunstenaar Spencer Tunick, die vooral bekend werd door het fotograferen van grote groepen blote mensen, verzamelde dit weekend 100 vrouwen die bereid waren volledig naakt te gaan voor zijn installatie ‘Everything She Says Means Everything’.

“Dit gaat om jullie en om jullie toekomst” het motto. Het is een boodschap aan Donald Trump, die al meermaals toonde dat hij vrouwenrechten niet op de politieke agenda wil zetten.

Op zijn website legt de kunstenaar uit dat de spiegels die de vrouwen vasthouden, staan voor de reflectie van de kennis en wijsheid van moderne vrouwen en het concept van ‘Moeder Natuur’. Het project is ‘Everything She Says Means Everything’ gedoopt.

Tunick en zijn vrouw Kristin werken al sinds 1994 samen aan kunstinstallaties. “Ik had het gevoel dat ik iets moest doen, als artiest en als vrouw”, vertelt die laatste. Het duo was bang dat de politie het nog zou tegenhouden, aangezien het verboden is om openbaar naakt te zijn in Ohio. De 4 politieagenten die langskomen, laten de shoot echter doorgaan.

Lees ook:Fotograaf heeft jaarlang dagelijks andere muze: ode aan de naakte vrouw
Lees ook:Victoria Koblenko en Sanne Vogel zijn muzes in kunstproject H&M
Lees ook:Britse berg transfomeert tot enorme vrouwenborst
Lees ook:#YesAllWomen: reactie op seksueel gefrustreerde moordmaagd
Lees ook:Amanda Palmer geeft Daily Mail lik op stuk omdat die zo nodig haar tepel moesten tonen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>