Britse onzin-discussie: is een vrouw die moeder is geschikter als premier?

Groot Brittannië krijgt sowieso weer een vrouwelijke premier. Ik schrijf ‘weer’ omdat de ‘one and only’ Margareth Thatcher de Britse politiek van de jaren ’80 domineerde en uiteindelijk de langstzittende prime-minister werd.

De 2 vrouwen die dingen naar het leiderschap van Britse Conservatieve partij Andrea Leadsom (53) en Theresa May (59), hebben een raar debat veroorzaakt. Iets dat zich niet zou hebben aangediend bij mannelijke kandidaten: ben je als moeder meer geschikt om premier te worden?

De kwestie kwam zaterdag bovendrijven, nadat kandidaat Leadsom had gesuggereerd dat ze als moeder geschikter is om het land naar de toekomst te leiden dan haar rivaal May, die geen kinderen heeft.

In The Times suggereert ze dat kinderen in haar voordeel werken. “Ik denk eerlijk gezegd dat je als moeder een heel erg tastbaar aandeel in de toekomst van het land hebt. Zij heeft waarschijnlijk neefjes en nichtjes en zo, maar ik heb kinderen”, aldus Leadsom.

Lees ook:Chinese vrouw van 60 baart tweeling
Lees ook:Rebekah Brooks van NOTW compleet vrijgesproken
Lees ook:Vassiliki Thanou-Christophilou eerste vrouwelijke premier van Griekenland
Lees ook:Australische premier op het menu: ‘kleine borsten, dikke dijen, grote rode doos’
Lees ook:Vrouwen Saoedi Arabië wellicht snel achter het stuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>