Mannenregering België lijkt plaatje van 100 jaar terug

De oppositiepartij Groen bij onze zuiderburen kan niet begrijpen dat er nauwelijks vrouwen te vinden zijn voor de nieuwe federale regering Michel I.

“Deze mannenregering lijkt op een foto uit de 20e eeuw…”

Aldus het terechte commentaar.

Momenteel zijn enkel de namen van de Vlaamse ministers bevestigd. Opvallendste vaststelling daarbij is dat er weinig vrouwen in die nieuwe regering zullen zitten.

Alleen de opvallende verschijning van Maggie De Block (Open VLD) en Elke Sleurs (N-VA) vormen het vrouwelijk deel van de regering. Hoewel de namen van MR nog niet officieel bevestigd zijn, lijkt het erop dat daar ook niet al te veel vrouwen tussen zullen zitten.

Onbegrijpelijk, vindt oppositiepartij Groen.

“Regering Michel I installeert een stevig glazen plafond in de Wetstraat”, zegt fractieleider Kristof Calvo. “De ondervertegenwoordiging van vrouwen in de regering is eigenlijk niet meer van deze tijd. Dit lijkt op een foto uit de 20ste eeuw.”

Volgens Groen gaat het aantal vrouwen ook in tegen het regeerakkoord. “In het akkoord staat dat het bestaande quotum voor vrouwen in topfuncties behouden blijft, maar voor de eigen ploeg is dat blijkbaar niet van tel.”

Calvo wijst er ook nog op dat CD&V-voorzitter Wouter Beke, Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten en MR-voorzitter Didier Reynders onlangs nog ijverden voor meer vrouwelijke excellenties. “Dat evenwicht is heel ver zoek.”

Het kleine aantal vrouwen in de regering was ook Twitter niet ontgaan. “Mannen in de regering en vrouwen in de keuken?”, schreef iemand op de sociaalnetwerksite. “Wat dacht je van Hilde Crevits en Joke Schauvliege (Vlaamse regering), Bianca Debaets (Brussel) en Marianne Thyssen (EU)?”, aldus het antwoord van CD&V.

Lees ook:België wil meer vrouwelijke militairen, ook voor oorlogsgebieden
Lees ook:Jemima Kirke uit GIRLS brengt kunstenaressen in beeld
Lees ook:In Spanje moeten de gordijnen dicht tegen verkrachtingen
Lees ook:Afghaans rolmodel voor vrouwen door moslims bruut vermoord
Lees ook:Vrouwen worden letterlijk ziek van werken in kantoortuinen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>