Open Brief Elle van Rijn, n.a.v. hatespam Wilders-aanhangers

Elle van Rijn:

Na mijn optreden in WNL op Zondag (18/05) kreeg ik een golf van hatespam en zelfs doodsbedreigingen over me heen.

Dat mijn kritische vragen aan Geert Wilders kennelijk zo veel emotie bij mensen teweegbrachten, kwam voor mij als een verrassing.

De kritiek die ik wilde leveren was eigenlijk vooral gericht tegen het zwart-witdenken. Hiermee worden bewust tegenstellingen gecreëerd en wordt er geappelleerd aan een angst, waar veel mensen nou eenmaal vrij primair op reageren. Maar de angst zit er kennelijk al behoorlijk in.

Wat gaat er mis met ons vriendelijke landje, waarin de grondbeginselen van verdraagzaamheid en redelijkheid toch altijd de boventoon voerden? Waarom horen we steeds meer radicale stemmen? Omdat ze harder schreeuwen? Omdat ze de meeste aandacht krijgen van de media? Of omdat alle gematigder stemmers niet meer meedoen aan de discussie?

Het is te vergelijken met voetbal. Als de hooligans de stadions gaan domineren blijven de gezinnen thuis. De gematigden blijven weg omdat ze overstemd worden door de groep radicalen. En dat is naar mijn idee op dit moment aan het gebeuren. Ik zou zo graag weer het geluid horen van de redelijke burger – waarbij uiteraard iedereen zijn eigen politieke voorkeur mag hebben – net zoals ik hoop dat ook de gezinnen weer terugkomen in de stadions om hun plek op te eisen.

Naast de negatieve reacties heb ik ook ongelofelijk veel positieve mails gekregen. Mensen noemden me een ’held’. Als het zo simpel is om een held genoemd te worden, wil ik graag iedereen oproepen om ook een held zijn, zodat we allemaal weer gehoord kunnen worden. Kijk op mijn Facebookpagina en spreek je uit tegen elke vorm van radicalisering.

En vergeet ook vooral niet om naar de stembus te gaan!

Lees ook:Een orthodox man is bang voor de seksualiteit van een vrouw
Lees ook:De klokkenluidster van Qatar
Lees ook:Angela Groothuizen vindt zichzelf telkens opnieuw uit
Lees ook:Caroline Wozniacki vindt Wimbledon seksistisch
Lees ook:Thuisblijven voor ziek kind: 9 van de 10x doet de moeder dit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>