Naked Run bij Zwarte Cross voor gevangen Pussy Riot-vrouwen

Yekaterina Samutsevich van Pussy Riot levert vrijdag aanstaande het startschot voor de Naked Run For Freedom op de Zwarte Cross.

450 deelnemers, ‘gekleed’ in slechts een motorhelm rennen 2 rondjes over de crossbaan van Lichtenvoorde…………

Met de Naked Run For Freedom wordt aandacht gevraagd voor de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting in verschillende delen van de wereld en Rusland in het bijzonder.

Maria Alechina en Nadezida Tolokonnikova van Pussy Riot werden veroordeeld tot2 jaar gevangenisstraf nadat de ze in maart 2012 een aan Vladimir Poetin gericht protestlied hadden gezongen in een kathedraal in Moskou.

Amnesty International voert actief campagne voor de vrijlating van de vrouwen. De mensenrechtenorganisatie publiceerde een open brief waarin staat dat het gevangenschap van de Pussy Riot-leden schokkend en onrechtvaardig is.

De brief was ondertekend door verschillende internationale artiesten, waaronder Madonna, Adele, Paul McCartney, Bruce Springsteen, Radiohead en Coldplay.

Lees ook:Pussy Riot-vrouwen nog niet vrij; vanmiddag naakt rennen met Chiel Beelen!
Lees ook:Madonna kondigt Pussy Riot aan
Lees ook:internationale collega-artiesten op de bres voor Pussy Riot
Lees ook:Gevangen Maria Aljochina van Pussy Riot in hongerstaking
Lees ook:Miss Rusland op de bres voor Pussy Riot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>