Hongerstakende Pussy Riot-zangeres op ziekenafdeling gevangenis

Pussy Riot-lid Maria Alechina ging exact een week geleden in hongerstaking vanwege haar buitengewoon slechte omstandigheden in de gevangenis.

Gisteren is zij overgebracht naar de ziekenafdeling van het strafkamp in Berezniki.

Dat heeft Pjotr Verzilov, de echtgenoot van een van Alechina’s medebandleden, bekendgemaakt.

Gisteren werd tevens bekend dat Alechina maandag in een brief haar beklag heeft gedaan over de vervolging waaraan zij in het strafkamp wordt blootgesteld.

Alechina zegt dat de gevangenisautoriteiten alles in het werk stellen om haar medegevangenen tegen haar op te zetten.

Eerder al zat ze 5 maanden in eenzame opsluiting nadat zij zich erover had beklaagd dat zij door de gevangenisautoriteiten met opzet bij harde misdadigers was gezet om haar te initimideren.

Vorige week donderdag werd Alechina’s verzoek tot vervroegde vrijlating door een rechtbank in Perm afgewezen. De rechtbank ging mee in de verklaring van het Openbaar Ministerie dat Alechina systematisch de opdrachten en regels van de gevangenisautoriteiten aan haar laars heeft gelapt en er ook geen blijk van heeft gegeven dat zij de misdaad waarvoor zij is veroordeeld betreurt.

Zij mocht van de rechter niet persoonlijk aanwezig zijn bij de zitting waarop haar verzoek tot vervroegde vrijlating zou worden behandeld. Uit protest daartegen besloot Alechina tot een hongerstaking en gaf zij haar advocaat opdracht de zitting te boycotten.

Alechina (rechts op foto boven) en haar collega-bandleden Nadezjda Tolokonnikova (links op foto boven) en in eerste instantie ook Jekaterina Samoetsevitsj werden vorig jaar tot 2 jaar strafkamp veroordeeld. Samoetsevitsj kreeg in hoger beroep een voorwaardelijke straf en haar bleef dus het strafkamp bespaard.

Een verzoek om vervroegde vrijlating van Tolokonnikova werd vorige maand afgewezen.

De leden van de vrouwenpunkband Pussy Riot werden veroordeeld omdat zij in de belangrijkste kathedraal van Moskou een protestlied tegen Vladimir Poetin ten gehore hadden gebracht.

Lees ook:Vrouwen van Pussy Riot moeten in gevangenis blijven zitten
Lees ook:Naked Run bij Zwarte Cross voor gevangen Pussy Riot-vrouwen
Lees ook:Gevangen Pussy Riot zangeres lijkt foetsie na laatste overplaatsing
Lees ook:Pussy Riot’s Nadezjda Tolokonnikova zit vast in Siberië
Lees ook:Alle bandleden Pussy Riot vrij!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>