Sanne Vogel ontvangt prijs in Cannes

Cineaste Sanne Vogel heeft vandaag een zilveren Young Director Award gewonnen in Cannes.

Ze kreeg de onderscheiding in de categorie jonge opkomende regisseurs in Charity. Het gaat om de Watson-commercial die ze met productiemaatschappij CZAR maakte.

Watson is een app voor blinden en slechtzienden. Mensen met een visuele beperking kunnen daar vanaf nu met meer plezier een bezoek brengen aan de bioscoop. De gratis app maakt films toegankelijker voor de 350.000 blinden en slechtzienden in Nederland.

De app werkt met audiodescriptie. Dit betekent dat er in de pauzes tussen de gesproken tekst wordt uitgelegd wat er op beeld te zien is. Het gaat dan bijvoorbeeld om personages, gezichtsuitdrukkingen, ontwikkelingen en plaatsbepalingen in het verhaal.

De Young Director Award ondersteunt sinds 1998 internationaal creatief talent in commerciële filmproducties. De prijsuitreiking vindt plaats in het kader van het Cannes Lions International Festival of Creativity.

Watson from Audentity on Vimeo.

Lees ook:Honden zijn net mensen of zijn mensen soms honden?
Lees ook:Vrouwelijke versie van ‘Games of Thrones’ met Emma Watson
Lees ook:Monique Hendrickx met ‘Kenau’ opnieuw in de prijzen
Lees ook:Prinses Mabel ontvangt prijs voor Girls Not Brides
Lees ook:Fakkelteit rapt: ‘Respect voor de vrouw’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>