Conny Palmen wint Libris Literatuur Prijs

Conny Palmen is de winnares De Libris Literatuur Prijs 2016. De onderscheiding voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar gaat naar ‘Jij zegt het’.

Daarin zijn verlangen en gemis, liefde en dood een huiveringwekkend verbond aangegaan…….

Aldus de vakjury onder leiding van Dick Benschop.

In ‘Jij zegt het’ wordt de noodlottige liefde tussen de dichters Ted Hughes en Sylvia Plath, het beroemdste en meest verguisde schrijversechtpaar uit de moderne letteren, vanuit het perspectief van Hughes beschreven.

Behalve een cheque ter waarde van €50.000,- ontving Connie Palmen een bronzen legpenning, die haar werd uitgereikt door minister Jet Bussemaker. De andere genomineerden waren Alex Boogers met Alleen met de goden, Joke van Leeuwen met De onervarenen, Inge Schilperoord met Muidhond, P.F. Thomése met De onderwaterzwemmer en Thomas Verbogt met Als de winter voorbij is.

Naast Dick Benschop bestond de vakjury dit jaar uit Onno Blom (schrijver en literair criticus voor onder meer de Nieuwsshow), Sebastiaan Kort (literair criticus NRC Handelsblad), Hanca Leppink (oud-directeur/uitgever) en Margot Vanderstraeten (schrijver en journalist voor De Morgen).

Lees ook:Connie Palmen over het Sylvia Plath-effect
Lees ook:Marjan van Loon per januari president-directeur van SHELL
Lees ook:Katelijne de Vuyst en Katrien Vandenberghe ontvangen Europese Literatuurprijs voor vertaling ‘Limonov’
Lees ook:3 vrouwen genomineerd voor Academica Literatuur Prijs
Lees ook:Hannah van Wieringen wint Academica Literatuurprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>