Ebru Umar genomineerd voor Pim Fortuyn Prijs

Journaliste en columniste Ebru Umar, die nu nog in Turkije moet blijvenis genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs.

Het is de 2e x dat deze onderscheiding wordt uitgereikt en is bedoeld voor ‘de meest Fortuynistische persoon in Nederland’ uit de wereld van opiniemakers, politici of bestuurders die het gedachtegoed van Fortuyn uitdragen.

De andere genomineerden zijn schrijver/columnist Theodor Holman, journalist Wierd Duk, auteur Leon de Winter en het Amsterdamse VVD-raadslid Dilan Yesilgoz.

Op 25 mei krijgt zij of hij in Den Haag een wisselbokaal uit handen van publicist Afshin Ellian, die de prijs vorig jaar won.

In de jury zitten behalve Eerdmans ook broer Simon Fortuyn (voorzitter), oud-politica Rita Verdonk en Fortuyn-biograaf Leonard Ornstein.

“Een heel welkome afwisseling”, reageert Ebru Umar vanuit Turkije, het land dat de Nederlands-Turkse opiniemaakster nog altijd niet mag verlaten omdat ze negatief over president Erdogan heeft geschreven.

“Dit is wel tof. Afleiding is heel erg fijn”, vertelt ze bij RTV Rijnmond.. Ze weet nog altijd niet wanneer ze terug naar Nederland mag. Haar verzoek om terug te mogen is nog in behandeling bij de Turkse autoriteiten. Justitie in Turkije verdenkt Umar van belediging van het staatshoofd.

Lees ook:Journaliste Ebru Umar vast op politiebureau in Turkije
Lees ook:Moslim-gekkies bedreigen Ebru Umar omdat ze Mohammed ‘die dooie gast’ noemt
Lees ook:Journaliste Frederike Geerdink opnieuw gearresteerd
Lees ook:Journaliste Fréderike Geerdink vrijgesproken in Ankara
Lees ook:Turkse mannen in rokjes vanwege verkrachtingsdood Özgecan Aslan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>