Heddy Honingmann krijgt Prins Bernhard Cultuurprijs

De Nederlandse cineaste Heddy Honigmann krijgt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfondsprijs. Deze wordt uitgereikt aan mensen of instellingen die zich op een bijzondere manier verdienstelijk hebben gemaakt voor cultuur of natuur in Nederland.

De 64-jarige Honigmann is geboren in Peru en woont sinds 1978 in Nederland. Ze maakte ruim 40 documentaires en speelfilms. Voor 2 daarvan kreeg ze al een Gouden Kalf: ‘Forever’ en ‘Crazy’. Ook internationaal is ze geregeld gelauwerd.

Momenteel werkt ze aan een documentaire over levenslustige 100-jarigen en aan een documentaire over geleidehonden en hun baasjes.

De jury roemt Heddy Honigmann als een toonaangevend documentairemaker die als geen ander de kunst verstaat om de veerkracht en weerbaarheid van het individu te portretteren. “Humor en plezier worden hierbij niet geschuwd en pijn en verdriet niet verloochend.”

De prijs wordt op 2 december uitgereikt en bestaat uit een vrij besteedbaar bedrag van €75.000 en daarnaast een cultuurfonds met startkapitaal van €75.000 euro, waarvan de winnaar naam en doel bepaalt.

Lees ook:IDFA: masterclass door Heddy Honigmann
Lees ook:Heddy Honigmann ontvangt oeuvreprijs op openingsavond IDFA
Lees ook:3e x Kristal voor docu-maakster Heddy Honigmann
Lees ook:IDFA dit jaar in het teken van vrouwen
Lees ook:Mentaal kapitaal: wees er zuinig op, vermijd de burnout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>