Koningin Maxima staat op TIME top 100

Een koningin-gemalin is anno 2016 niet alleen maar een fraai ogend en piekfijn gekleed aanhangsel van haar majesteitelijke echtgenoot. Neem nu onze koningin Maxima: afgestudeerd econome, ervaren bankierster en sinds een aantal jaren in de strijd voor de financiële rechten van vrouwen wereldwijd.

En voila: dat levert haar een plek op op de prestigieuze TIME top 100 van de invloedrijkste personen ter wereld……

Het beroemde magazine prijst haar ‘grote technische inzicht, politieke sluwheid en tomeloze energie’. Ze gebruikt haar rol als VN-vertegenwoordigster, haar inlevingsvermogen en haar lach om bestuurders in de financiële wereld te vleien, aan te moedigen en te ondersteunen’ luidt het jury-commentaar.

Andere mensen op de lijst zijn de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, de Russische president Vladimir Poetin, de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en qua vrouwen: Hillary Clinton, bondskanselier Angela Merkel en zangeressen Adele en Ariana Grande.

Lees ook:Bedrijven met vrouwen in de top worden groener
Lees ook:Ir. Thessa Menssen is Topvrouw van 2013
Lees ook:Laura van der Geest invloedrijkste Nederlandse
Lees ook:Waterschappen zoeken water-vrouwen
Lees ook:NS topvrouw Merel van Vroonhoven naar financiële waakhond AFM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>