Hannah van Wieringen wint Academica Literatuurprijs

Hannah van Wieringen heeft de Academica Literatuurprijs gewonnen met het beste debuut van afgelopen jaar met ‘De Kennis van Gravezuid’.

Aan de onderscheiding zijn €10.000 en een bronzen beeld verbonden.

De belangrijkste literaire debuutprijs van Nederland en Vlaanderen werd gisteravond door Shira Keller, de winnaar van vorig jaar, uitgereikt in Theater Diligentia in Den Haag…..

Naast de winnares dingden ‘Zeven pogingen om een geliefde te wekken’ van Ineke Riem en ‘Pels’ van Naomi Rebekka Boekwijt mee.

Van Wieringen schrijft ook poëzie en theaterwerken en vertaalt en bewerkt toneelstukken.

‘De kermis van Gravezuid’ werd samen met de andere debuten door een vakjury genomineerd en uiteindelijk door het lezerspubliek tot winnaar verkozen. De vakjury schreef het volgende over het boek:

“Kermisweekend in een kleine gemeenschap, hoog in de kop van Noord-Holland. Terwijl de bewoners zich in het dorpscafé en op het kermisterreintje vermaken met fotoschieten, gokken, katknuppelen, de jaarlijkse playbackshow en in het spookhuis, nadert een onweersbui die zijn weerga niet kent. Tegen deze achtergrond regisseert Hannah van Wieringen met strakke hand tragikomische scènes, waarin dorpsbewoners opduiken die zich bezinnen en bezatten en tegen wil en dank volharden in hun bestaan.”

Lees ook:3 vrouwen genomineerd voor Academica Literatuur Prijs
Lees ook:De genomineerden voor de OPZIJ Literatuur Prijs
Lees ook:Shira Keller wint Academica Prijs voor ‘M’
Lees ook:Hannah legde haar borstkanker-proces vast met bevriende fotograaf
Lees ook:Manon Uphoff wint OPZIJ Literatuurprijs met ‘De ochtend valt’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>