Arita Baaijens wint Women of Discovery Humanity Award

Arita Baaijens, ontdekkingsreizigster, schrijfster en biologe, ontvangt de Women of Discovery Humanity Award 2014.

Zij krijgt deze prijs van WINGS Worldquest voor de expeditie waarbij zij in 2013 als eerste in de moderne geschiedenis het moeilijk toegankelijke Altai gebergte in hartje Eurazië omcirkelde…….

In 101 dagen legde zij 1506 km te paard af.

WINGS Worldquest werd in 1993 opgericht in New York om jongeren te stimuleren de wereld om hen heen te ontdekken. De organisatie bekroont jaarlijks vrouwen die in verre uithoeken van de wereld buitengewone ontdekkingen hebben gedaan.

Arita Baaijens gaf 25 jaar geleden haar baan op, kocht kamelen en maakte vele (solo) expedities in de Sahara. Vanaf 2007 zoekt zij in de bergen van Siberië en Centraal Azië naar Shambhala, het paradijs dat volgens de legende in die contreien te vinden zou zijn.

Bij de bekendmaking van de prijs noteerde de jury: “Arita Baaijens, auteur van het veelbekroonde boek ‘Desert Songs’, heeft meer dan 25 solo-woestijnreizen per kameel gemaakt door Egypte en de Soedan. Zij is de eerste vrouw die de ‘Weg van de Veertig Dagen’ in Soedan 2x aflegde en de eerste vrouw die de Libische woestijn in haar eentje doorkruiste. Zij fotografeerde de laatst overgebleven vrouwelijke caravaanreizigers in Mauretanië. De laatste jaren werkte zij in Siberië en centraal Eurazië, waarbij zij focust op de wijze waarop de geest en het landschap elkaar beïnvloeden.”

Lees ook:Lucia de Berk spreekt op TEDxAmsterdamWomen
Lees ook:Waris Dirie is Sacla’s Vrouw van het Jaar
Lees ook:130.000 Nederlandse handtekeningen voor Meriam Ibrahim
Lees ook:364.501 x per dag wordt ergens op aarde een kind geboren
Lees ook:Zuid Soedanese vrouwen gaan in seksstaking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>