9-jarige game-ontwerpster is ‘Digital Girl Of The Year’

Sasha Bezuhanova is oprichtster van het Bulgaars Centrum van Vrouwen in de Technologie in en uitgeroepen tot ‘Digital Woman of the Year 2013′.

De 9-jarige Lune Victoria van Eewijk is de ‘Digital Girl of the Year’…..

Deze Europese prijzen zijn bedoeld voor vrouwen die er aan bijdragen dat meer meisjes en vrouwen een carrière ambiëren in de ICT.

Eurocommissaris Neelie Kroes reikte de prijzen uit. Zij is een groot pleitbezorgster van meer vrouwen in technische beroepen.

Deze prijs is een initiatief van o.a. Zen Digital, de Council of European Professional Informatics Societies en het European Centre for Wormen and Techology.

Volgens de Europese Commissie is in 2015 een tekort aan 900.000 ICT’ers. Zouden er meer vrouwen voor deze sector kiezen, dan kan dat een deel van dit probleem oplossen.

Bezuhanova kreeg de prijs voor haar activiteiten om Bulgaarse vrouwen te inspireren voor carrières in de ICT en andere technische sectoren.

De 9-jarige Belgische Lune ontwikkelt eigen games, robots en interactieve films. “Op 9-jarige leeftijd is zij al een echte digitale visionair en heeft ze al veel meisjes van haar leeftijd enthousiast gemaakt voor digitale projecten”, aldus het juryrapport.

Lees ook:Esther Roure-Villa benoemd tot European Digital Woman of the Year 2014
Lees ook:ICT-kennis helpt vrouwen sneller naar de top
Lees ook:Femme Tech Awards voor vrouwvriendelijkheid in de technieksector
Lees ook:Neelie Kroes (72) tekent niet voor een 3e termijn EU
Lees ook:Ineke Riem wint Jongeren Literatuur Prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>