Miriam Kruishoop wint prijs op Latino Film Festival

De Nederlandse regisseur en scenarist Miriam Kruishoop heeft met haar korte drama ‘Greencard Warriors’ de prijs voor beste regie gewonnen op het Los Angeles Latino International Film Festival.

Het festival is in het leven geroepen om Spaans en Portugees gesproken films een platform te bieden……..

Kruishoop’s productie gaat over Angel, een 14-jarige latino en zijn familie in de Verenigde Staten. Ze hebben geen officiële verblijfs- en werkvergunning en worden gevolgd in hun strijd om daar een leven op te bouwen.

Het Amerikaanse leger werft militairen met de belofte van een verblijfsvergunning, de zogenaamde Greencard en geeft daarmee hoop op een mooie toekomst. Angels vader beslist dat zijn oudere broer het leger in gaat. Ondertussen wordt hijzelf steeds meer in het leven van de straatbendes gezogen.

“Een paar jaar geleden zag ik een billboard in Los Angeles waarmee mensen werden geworven voor het Amerikaanse leger”, vertelt Kruishoop in een verklaring van EYE Film Institute.

“Het was geheel in het Spaans opgesteld. Later besefte ik dat zowel het leger als de straatbendes op dezelfde manier rekruteert. Iedereen vecht voor een identiteit. Het gaat er om dat je ergens bij hoort en dat je krijgt waar je recht op denkt te hebben.”

‘Greencard Warriors’ is de 6e film van de 36-jarige Miriam Kruishoop. Haar drama ‘Unter den Palmen’ werd in 1999 genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste regie.

GREENCARD WARRIOR TRAILER from Robbie Little on Vimeo.

Lees ook:‘Silent Ones’ van Ricky Rijneke in de prijzen op filmfestival
Lees ook:Veerle Baetens wint prijs op Tribeca Film Festival
Lees ook:De onzichtbare oorlog: massale verkrachtingen binnen het leger
Lees ook:Kathryn Bigelow verfilmt ‘True American’
Lees ook:Net zoveel vrouwen als mannen genomineerd voor EMMY’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>