Speelfilm van Vlaamse Patrice Toye over tienermoeders valt 3x in de prijzen

‘Little Black Spiders’ van de Belgische cineaste Patrice Toye heeft op het International Women In Film Festival in Vancouver de prijzen voor beste speelfilm, regie én scenario in de wacht gesleept.

Op een totaal van 9 awards was de film de ontdekking van het festival………

Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Het is een fictief verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten die zich eind jaren ’70 in België afspeelden. Enkele tienermeisjes wachten op een geheime zolderkamer van een ziekenhuis hun bevalling af. Sommigen willen hun misstap snel achter zich laten maar Katja, zelf een wees, kiest resoluut voor haar nog ongeboren kind.

In november viel de film al een eerste keer in de prijzen op het Franse Arras International Film Festival, toen voor de regie. ‘Little Black Spiders’ is echter al sinds vorige zomer aan een tournee bezig langs allerlei grote festivals. Zo ging de film in wereldpremière in het Canadese Montréal, waar na Cannes het meest gerenommeerde filmfestival in Franssprekend gebied plaatsvindt. Nadien volgden ook nog Oostende, Valladolid en Utrecht.

Het Vancouver International Women in Film Festival bestaat nog maar sinds 2006. Het werd in het leven geroepen door een non-profitorganisatie die zich inzet voor de artistieke en professionele ontwikkeling van vrouwen in de mediawereld. Om voor het festival geselecteerd te worden, dienen bij het productieproces van de film minstens 3 vrouwen een sleutelrol zoals scenarist, regisseur of producent te hebben gespeeld.

Lees ook:‘Silent Ones’ van Ricky Rijneke in de prijzen op filmfestival
Lees ook:Regisseuse Jane Campion voorzitter filmfestival Cannes
Lees ook:Bijlmer schudt 3 dagen lang van Black Magic Woman Festival
Lees ook:Antoinette Beumer wint prijs met haar film JACKIE
Lees ook:Meer vrouwen dan mannen in jury Filmfestival Cannes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>