Noord Nederlandse zakenvrouwen op ontdekkingstocht naar China

Een groep van Noord Nederlandse zakenvrouwen, die elkaar kennen via het ‘Vlindertuinoverleg’, gaan volgende week op reis naar China.

De groep van 11 wordt bijgestaan door China-specialiste Marion Tjin Tham Sjin, zelf half Nederlands / half Chinese, met kantoren in Appingedam en Sjanghai………

Dat meldt QuestForChina.

Het gaat om reisexpert Haskia Kramer, mediadeskundige Xandra Groenewold, IBM-director operations Carola Bos, IT- Jurist Marie-José Bonthuis, facilitair manager Aukje Drewes, advocaat Liesbeth Poortman-de Boer, CRM & social media specialist Marielle Dellemijn, personeelsdeskundige Jacqueline Oosterwijk, bouwspecialist Ellen van Acht en journalist Anita Pepping.

Zij komen allen uit Groningen, Friesland of Drenthe en kennen elkaar via het noordelijke Vlindertuin-overleg dat jaarlijks plaatsvindt in Zuidlaren.

Tjin Tham Sjin wijst op het verschil in zakelijke cultuur tussen Nederland en China. “Met een Chinese zakenpartner moet een contact echt persoonlijk worden opgebouwd. Zo maar op de bonnefooi naar China gaan heeft dan ook niet veel zin.”

Via haar kantoor in Shanghai verzorgt ze de noodzakelijke introductie in de Chinese zakenwereld. Met deze cultuurtraining en details als visitekaartjes in het Chinees, willen de zakenvrouwen de kans op handelssucces vergroten.

Tijdens de trip langs de steden Beijing, Shanghai, ChongQing en Chengdu, worden bedrijven als Huawei en IBM bezocht. De noordelijke zakenvrouwen gaan ook langs de Nederlandse consul-generaal en leden van de Europese Kamer van Koophandel.

Lees ook:Minister Hennis neemt ‘kijkje in Chinese Defensie-keuken’
Lees ook:Ze moest een maagdelijke courtisane worden, maar werd een gewiekste zakenvrouw
Lees ook:Vrouwenteam in Volvo Ocean Race wint havenwedstrijd
Lees ook:Voor de 2e maal een Chinese vrouw de ruimte in
Lees ook:Taiwan heeft voor ‘t eerst een vrouwelijke president

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>