‘Zij Onderneemt’ weer anders dan hij onderneemt….

Vrouwen zijn nu eenmaal anders dan mannen en ondernemen dus ook anders.

Dat is de filosofie achter ‘Zij Onderneemt’, het concept dat 4 vrouwelijke ondernemers uit de regio Alkmaar hebben opgezet om andere ondernemende vrouwen te ondersteunen, adviseren en te inspireren.

Deze vrouwen werken al langer als zelfstandig ondernemers en adviseren daarin anderen……..

“We hebben elkaar leren kennen via social media en tijdens het flexwerken bij De TelefoonCentrale in Alkmaar,” vertelt marketeer Natasha Ioppi. “We merkten daarbij hoe fijn het is om met andere vrouwen over het ondernemerschap te sparren en zo is het idee eigenlijk geboren.”

Ieder heeft zo zijn eigen vakgebied; marketing, webdesign & social media, profilering & acquisitie, organisatie- & timemanagement.

“Ook binnen ons samenwerkingsverband vullen we elkaar mooi aan. Zo heeft de een wat meer met financiële zaken, terwijl de ander zich verdiept in een marketingplan en de derde aan de gang gaat met de huisstijl”, aldus imago-adviseur Linda Abrams.

Voor Stefanie Hoogland, eveneens auteur van ‘Geef jezelf een break, mama’, is ‘Zij Onderneemt’ een logisch vervolg op haar bedrijf ‘Zij heeft Ambities’.

“Met mijn bedrijf richt ik mij op vrouwen met meervoudige ambities. Zij willen een goede moeder en partner zijn, maar ook een goede baan hebben, leuke dingen doen met vriendinnen, hobby’s hebben en misschien zelfs zich inzetten voor de maatschappij of een goed doel. Zij willen én, én, én… En waarom ook niet!”

Samen met Natasha, Linda en social media manager Wendy Beers richt zij zich nu ook op vrouwen die deze ambities willen combineren met een eigen bedrijf.

Donderdag 9 januari is er speciale Startstersavond van Zij Onderneemt. Linda Abrams: “Wij vertellen die avond wat we voor startende ondernemers kan betekenen en geven mini-workshops waarmee je de basis-principes van goed ondernemerschap leert. Je kunt ons vragen stellen en natuurlijk is er gelegenheid om met andere starters te sparren en te netwerken.”

Lees ook:vrouwelijk ondernemerschap = vrouwelijke onafhankelijkheid
Lees ook:Daphne Aers is Belgische onderneemster van het jaar
Lees ook:Heb jij de Flamingo Factor?
Lees ook:Vandaag ook ‘bloot’ naar je werk gegaan?
Lees ook:Marielle Arts & Jildou v/d Bijl vormen directie Mood For Magazines

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>