Hansje Bunschoten (58) gaat dood, maar eerst ‘Maskers Af!’

Artsen maakten vorig jaar een schatting dat Hansje Bunschoten nog zo’n anderhalf tot 2 jaar te leven heeft. De voormalig olympisch zwemster en programmamaakster vindt het niet lastig om over de dood te praten.

Hoewel de 58-jarige terminale kanker heeft, zegt ze ‘leuk’ te willen sterven. “Kom lekker bij me janken, niet dat krampachtige eromheen lullen”, vertelt ze in een interview met het AD.

Want ziek of niet: ze maakt voor KRO-NCRV vanaf vandaag het programma ‘Maskers af’, waarin ze diepgaande gesprekken voert met gasten in haar eigen achtertuin. “Ik vraag of ze zich willen blootgeven, maar ik stel mezelf ook kwetsbaar op. Ik vertel hoe ik als 17-jarige op mijn fietsje de dodelijke morfine moest halen voor mijn moeder. Dat ik in dubio was: als ik hard fiets, is ze uit haar lijden verlost, maar als ik langzaam fiets, heb ik mijn moeder nog langer.”

Hansje Bunschoten deed op 14-jarige leeftijd in 1972 mee aan de Olympische Spelen. Daarna maakte ze carriere in de media. Zo gaf ze zwemcommentaar bij Studio Sport. Later werkte ze als regisseur bij o.a. ‘De Liefde’ en ‘De Rijdende Rechter’. In 2006 kreeg ze borstkanker, herstelde, maar de ziekte, waar ook haar moeder aan stierf, kwam in 2015 terug.

‘Maskers af’, 17 juli 2016, om 22:35 bij de KRO-NCRV op NPO 2. Vanavond met Mart Smeets, ook wel ‘De Mart’ genoemd.  Foto: KRO

Hansje Bunschoten is op zondag 1 oktober 2017 overleden

Lees ook:Ireen Wüst als ‘beste vrouw van Sotsji’ onderscheiden
Lees ook:Hockey-doelvrouw Inge Vermeulen overleden (30)
Lees ook:De koningsdroom van kampioene Marianne Vos
Lees ook:Ellen van Vugt wil snelste vrouw op 2 wielen worden
Lees ook:Poolse fotografe herdenkt overleden moeder in haar kleren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>