Lynsey Addario fotografeert in tijden van liefde en oorlog

Fotografe Lynsey Addario won reeds vele onderscheidingen, waaronder een Pulitzer Prize voor International Reporting. American Photo Magazine noemde haar eerder dit jaar 1 van de 5 belangrijkste fotojournalisten van de laatste kwart eeuw.

Vorig jaar verscheen haar boek ‘It’s What I Do’ in de Verenigde Staten. De recensies waren allemaal zeer lovend en direct ontstond er een biedingenstrijd tussen filmproducenten, die allemaal de rechten wilden bemachtigen. Uiteindelijk werd die strijd gewonnen door Steven Spielberg, die voor de hoofdrol Oscarwinnares Jennifer Lawrence wist te strikken.

Nu is er de Nederlandse editie ‘Dit is wat ik doe. Fotograferen in tijden van liefde en oorlog’………

Addario beschrijft hoe het is om als vrouw te werken in diverse oorlogsgebieden: van Gaza en Darfur tot Libië (waar ze in gijzeling werd gehouden) en van Afghanistan tot Sierra Leone. Terwijl ze zich probeert staande te houden in de mannenwereld der oorlogsjournalistiek, zoekt ze naar een balans in haar persoonlijke leven, dat op zijn kop komt te staan wanneer ze in verwachting raakt.

Voor het februarinummer van National Geographic, dat eind deze maand verschijnt, fotografeerde ze het leven van vrouwen in Saoedi–Arabië.

Addario komt naar Nederland. Volgende week dinsdag 9 februari spreekt zij in Pakhuis de Zwijger over haar werk en leven en haar beste beelden laten zien. Daarnaast zal Lars Boering, de directeur van de Stichting World Press Photo, haar interviewen.

Lees ook:Spielberg verfilmt leven en werken van oorlogsfotografe Lynsey Addario
Lees ook:Vrouwen showen de mannenmode van Calvin Klein
Lees ook:Draagstersgilde zoekt uitbreiding i.v.m. vele uitvaarten
Lees ook:Spoof: Nathalie Croquet neemt modefotografie op de hak
Lees ook:Isa Hoes met essay voor de Week van de Spiritualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>