What the F?! Feministische films op het IFFR

Na het IDFA komt ook het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) met een speciaal programma over de vrouwelijke visie onder de noemer: What the F?!

What the F?! kijkt naar het feminisme van vandaag: een veelbesproken onderwerp, een trend, een levenswijze en een beweging.

Nu de populariteit van het feminisme weer groeit, is het onvermijdelijk dat er verschillende interpretaties naast elkaar bestaan, wat leidt tot verhitte discussies, die op heel verschillende plekken worden gevoerd; van de VN en zaterdagavond talkshows tot persoonlijke blogs en vanzelfsprekend het witte doek.

In een tijd waar steeds meer vrouwen én mannen zich als feminist bestempelen, richt What the F?! zich op de vraag: wat definieert deze beweging vandaag de dag?

Nu het feminisme zijn dogmatische veren heeft afgeschud en eerder een populaire, individuele en erg interessante mix van ideologieën en ideeën is geworden, wil het IFFR een bijdrage leveren aan het feminismedebat met de vertoning van een reeks hedendaagse films, die de uitgangspunten tegelijk toejuichen én ter discussie stellen.

Bijvoorbeeld de Iraans/Amerikaanse productie ‘A Girl Walks Home Alone at Night’. Het meisje uit de titel is allesbehalve bang als het donker wordt in de stad; het zijn juist foute mannen die bang moeten zijn voor deze vampirella, die korte metten maakt met seksistisch of vrouwonvriendelijk gedrag. Maar het is ook een lieflijke love story, verpakt in dromerig zwartwit en met een soundtrack die half oosters is, en half als uit een spaghettiwestern klinkt.

Lees hier alles over de What the F?! films op het IFF van 21 januari 2015 tot en met 1 februari 2015.

Lees ook:Wat vindt de Nederlander van het andere F*** – woord?
Lees ook:Nikki van der Gaag: waarom feminisme ook interessant is voor mannen
Lees ook:Juliette Binoche in het Groenland van 100 jaar geleden
Lees ook:Hoax: feministe aborteert haar foetus omdat het een jongetje is
Lees ook:Kunstenares zet tekeningen van seksistische Tinder-mannen online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>