Vrouw in de media vandaag: koopverslaafd, onwetend, verkeerde beha

Vandaag tikte ik weer eens ‘vrouwen’ in op de zoekmachine van het Google-nieuws en de oogst was werkelijk schrikbarend.

Bovenaan stond het nieuws dat veel vrouwen koopziek, nee echt koopverslaafd zijn. De harde cijfers eronder en natuurlijk de niet te vermijden verslavingsdeskundigen die zich over deze arme ‘kredietwijffies’ buigen in hun o zo politiek correcte wijsheid.

En bij GeenStijl denken ze er de ~door hun ‘so called’~ feministes mee te kunnen uitlachen. Nou ik lach harder om Geen Stijl hoor.

Goed door. Volgende punt.

70% van de vrouwen draagt de verkeerde maat beha, uiteraard nieuws van lingeriefabrikanten uitgevoerd door TNO / Nipo, en het lijkt erin te gaan als een preek in een ouderling. NRC ging factchecken en het uiteraard bullshit. Wij vrouwen kunnen toch zeker zelf wel bepalen wat lekker en mooi zit?

Volgende ”’feit”’, Vrouwen zijn onwetend over de medicijnen die ze slikken. Ja hoor, zij lezen net zo goed of net zo slecht de bijsluiters (leesbril vereist boven de 30 jaar) als de mannen. Maar als je even verder leest bij de collega’s van Metro, blijkt dat de enquête ook alleen onder vrouwen is gehouden. Haha.

En tenslotte dat maar doorgaande geëmmer van allerlei columnisten en columnistes over wat ik dan maar even noem de kwestie Blanc-Baudet. Dat wij vrouwen in de war zijn van onze emancipatie en niet meer weten hoe met mannen (die allemaal een versiercursus nodig hebben volgens sommigen) om te gaan als vriend, minnaar, collega enz. Ik ken meer vrouwen die daar in de praktijk totaal geen hinder van ondervinden dan zij die daarmee zouden worstelen.

Hallo collega’s in de media. Geef de stand van zaken in de wereld door en reageer niet met al te makkelijke koppen op de zogenaamde ‘facts en figures’ die je tegenkomt. Check en dubbelcheck en vooral: ga terug naar de bron. En gebruik gezonde doses humor en scepsis.

Het hierboven vermelde is geen media, het is beeldvorming, waar notabene mijn seksegenotes ook aan meedoen. Sufferds!

Want: zoals ik al meldde is mijn beha uitstekend, ben ik niet koopverslaafd, maar een Marktplaats-wijf, lees ik alle bijsluiters van mijn pillen en spreek daarover met vriendinnen die arts dan wel apotheker zijn en heb ik geen moeite om mijn minnaar aan te wijzen waar ik wel en niet (aan)geraakt wens te worden en vice versa.

Dikke doei!

Dirkje

Lees ook:Marlies Dekkers: ‘Lingerie is symbool voor feminisme’
Lees ook:Kofferguys zie je bij …. de Postcode Loterij
Lees ook:Duizenden beha’s de lucht in bij de Eiffeltoren
Lees ook:Vrouwen(vin)ding: beha die tegelijk gasmasker is
Lees ook:Gouden beha van Marlies Dekkers in 1 dag uitverkocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>