DJ Roosmarijn Reijmer wast seksistische Henkjan Smits de oren

Henkjan Smits heeft zich de woede van 3FM-dj Roosmarijn Reijmer op de hals gehaald door te twitteren dat hij blij is dat er dit jaar alleen mannen in het Glazen Huis van 3FM zitten.

‘Ik ben blij met uitsluitend mannen in het huis. Excuses aan Roos of Annemiek, maar het Glazen Huis met alleen mannen, verdient mijn voorkeur’, tweet HJ.

De opmerking schoot bij Reijmer, die al zo’n 10 jaar op 3FM te horen is, in het verkeerde keelgat. In haar programma van gisteravond zei ze dan ook: “Wat is dit voor middeleeuwse mindset? Hij zegt dus eigenlijk dat het niet uitmaakt hoeveel verstand ze van muziek hebben, hij vindt vrouwen gewoon niet lekker klinken. Enig idee hoe beledigend dit is voor iedere vrouw die op de radio werkt?”

De discussie over vrouwen op de radio is haar niet nieuw. “Ik heb dit vaker gehoord, zo vaak dat ik er zelfs een minderwaardigheidscomplex van heb gekregen. Ik durf te stellen dat ik drie keer zo hard mijn research pleeg als iedere mannelijk collega, gewoon om ervoor te zorgen dat ik mijn shit in orde heb, zodat ik daar niet op gepakt kan worden.”

Smits zegt geschrokken te zijn.Nu tweet hij met lieve broodjes:. ‘Lieve @roosmarijn zojuist fragment beluisterd. Ik hoor nu pas hoe mijn smaak jou raakt. Dat was nooit mijn bedoeling.’

Roosmarijn heeft zijn excuses aanvaard, blijkt uit haar reactie op twitter waaruit ook blijkt dat Henkjan binnenkort op bezoek gaat bij de vrouwelijke radiomaker: ‘Voor @henkjansmits. Dit aantal reacties had ik niet verwacht. Ik wil ook geen conflict. Zand erover en wees welkom.’

Lees ook:Roosmarijn Reijmer wint Zilveren Radioster
Lees ook:‘Als een vrouwelijke DJ enthousiast wordt, klinkt ze al gauw als een viswijf’
Lees ook:Carla Smits-Nusteling wordt commissaris bij Tele2
Lees ook:Excuses voor kutcakes
Lees ook:Cambuur-trainer Henk de Jong door het stof voor uitspraak ‘meisjesvoetbal’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>