Lena Dunham over met tape en corsetten ingesnoerde collega’s

Volgens Lena Dunham is het een bedrog hoe vrouwelijke beroemdheden eruit zien tijdens rode loper evenementen.

“Ze zien er geweldig uit omdat er ook uren aan gesleuteld is. Waarschijnlijk dragen ze corrigerend ondergoed houden ze met duct tape de boel aan mekaar…..”

Aldus de actrice, schrijfster en programmamaaktser in ‘Women in Clothes’ geschreven door de Sheila Heti, Heidi Julavits en Leanne Shapton, dat gisteren verscheen.

De auteurs hebben verschillende beroemdheden ondervraagd over hun modekeuzes. Kunstenares Cindy Sherman, zangeres Kim Gordon, auteur Tavi Gevinson, filmmaker Miranda July en actrice Molly Ringwald praten daarnaast over hun stijl.

De 28-jarige Lena Dunham wordt zelf regelmatig bekritiseerd om haar modekeuzes en vooral de jurken die ze draagt op de rodeloper. Ze geeft naar eigen zeggen niets om modecritici die haar kledingstijl afkeuren.

Zo droeg de actrice tijdens de Golden Globes een kanariegele jurk van ontwerper Zac Posen, die bij modeliefhebbers niet in de smaak viel.

Ook de roze Giambattista Valli jurk die ze droeg bij de Emmy’s van 2014, werd flink door het slijk gehaald.

De Girls-actrice heeft zelf een tijdje een stylist gehad die haar dingen liet doen waar ze niet achter stond. “Ik moest een riem onder mijn jurk dragen om mijn taille slanker te laten lijken voor de foto’s. Hierdoor voelde ik me een grote leugenaar.”

Op zaterdag 1 november 2014 organiseert OPZIJ i.s.m. uitgeverij Meulenhoff een exclusieve avond met Lena in Amsterdam. Over het succes van Girls, vrouwenvriendschappen en natuurlijk haar nieuwe boek ‘Not that kind of girl’.

Lees ook:Lena Dunham maakt feministische versie van ‘Mad Man’
Lees ook:Lena Dunham spreekt op Power of Women over haar verkrachting
Lees ook:Op naar Het Witte Huis: Lena Dunham voor & Other Stories
Lees ook:JEZEBEL biedt VOGUE $10.000 voor niet geshopte foto’s Lena Dunham
Lees ook:Lena Dunham was liever lesbisch geweest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>