Sophia Loren was eigenlijk te lelijk voor de filmbusiness

Sophia Loren wordt vaak beschouwd als een van de mooiste vrouwen ooit, maar ook zij werd aan het begin van haar carrière bekritiseerd op haar uiterlijk.

“Mensen vonden mijn mond te groot, mijn neus te lang en mijn tanden te scheef”,

Aldus de bijna 80-jarige Italiaanse tijdens het filmfestival van Cannes.

De aspirant-actrice stond destijds zelfs op het punt om haar hele filmcarrière dan maar te vergeten. “Ik zei dat ik dan wel terug zou gaan naar Pozzuoli. Ik wilde niets aan mijn gezicht veranderen. Maar in de filmindustrie betekent het vaak dat je het niet gaat halen als je niet fotogeniek bent.”

Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek. Het bleken juist de cameramensen die Loren flatteus in beeld konden brengen. “Zij werden steeds beter in het mijn gezicht op het witte doek tonen. Ik heb nooit iets veranderd, zij werden beter.”

Volgens Loren is schoonheid veel minder belangrijk dan velen denken. “Mooi zijn is onbelangrijk”, zei ze stellig. “Het gaat erom dat je interessant bent en iets anders te bieden hebt dan anderen. Anders sta je daar alleen maar mooi te zijn en heb je verder niets te bieden.”

La Loren was op het filmfestival van Cannes aanwezig om de korte film van haar zoon, ‘La Voce Umana’, te promoten. Ze speelt de hoofdrol in het Napolitaans gesproken drama, gebaseerd op het stuk ‘La Voix Humaine’ van Jean Cocteau.

Lees ook:De Atlas van de Schoonheid: echte vrouwen van de hele wereld
Lees ook:Regisseuse Jane Campion (The Piano) krijgt hoogste onderscheiding in Cannes
Lees ook:Sophia Loren publiceert autobiografie voor 80ste verjaardag
Lees ook:Kus Iraanse actrice in Cannes zorgt voor rel in haar thuisland
Lees ook:Star Wars-prinses Leia: ‘Hollywood is geobsedeerd door uiterlijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>